Fiscul se laudă că a înrolat 1 milion de contribuabili în spațiul virtual

Fiscul se laudă că a înrolat 1 milion de contribuabili în spațiul virtual

Spaţiul Privat Virtual (SPV) înregistrează, începând cu această lună, peste un milion de utilizatori, care s-au înrolat în aplicaţie de la lansarea acesteia, în 2014. Cu toate acestea sistemul s-a dovedit de multe ori inutil, fiind imposibil de accesat.

"SPV este uşor de accesat, gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică. SPV permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin SPV au aceeaşi putere juridică asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) urmăreşte dezvoltarea unui parteneriat corect între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi contribuabili, prin acordarea unor servicii complete, moderne şi accesibile. În acest context, au fost implementate servicii electronice menite a facilita îndeplinirea obligaţiilor declarative şi de plată ale contribuabililor”, transmite conducerea ANAF.

Un sistem care dă rateuri

Cu toate beneficiile înșirate de ANAF, sistemul a fost imposibil de accesat de către contribuabili în perioada depunerii declarațiilor fiscale, când există un trafic mare, atât anul trecut, cât și anul acesta, instituția fiind nevoită să prelungească termenul. Pe de altă parte, sistemul nu permite efectuarea tuturor operațiilor care se pot face la ghișeu, iar în multe cazuri instituția trimite corespondența tot prin poștă și nu în mediul electronic, deși contribuabilul este înregistrat în SPV.  

Comenteaza