Fiscul şi-a schimbat şeful. Stan în loc de Doroş

Fiscul şi-a schimbat şeful. Stan în loc de Doroş
Bogdan-Nicolae Stan a fost numit în functia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma deciziei prim-ministrului Sorin Grindeanu, publicată în Monitorul Oficial.


El a avut atribuții de coordonare a activităților de combatere a evaziunii și fraudei fiscale, în functii precum cea de director general sau adjunct în cadrul activității de inspecție fiscală din Regionala Ilfov (2012-2013), respectiv Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili Bucureşti (2013-2014). 
 
Recent, a ocupat funcţia de director general adjunct al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate - Direcția Generală Monitorizare, Control și Antifraudă (2014 - ianuarie 2017). 
 
Stan este licențiat în științe economice, specializarea bănci și burse de valori, din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) București, precum și în științe juridice, la Universitatea Ecologică București. De asemenea, deține un master în management public, urmat la ASE.

Dragoş Doroş a demisionat de la conducerea ANAF şi se va întoarce în mediul privat. Noul premier şi ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, s-au arătat nemulţumiţi de faptul că platforma electronică de plată a taxelor şi impozitelor a fost nefuncţională şi că ANAF nu colectează suficienţi bani la buget.

Comenteaza