Floreștiul este a doua cea mai bogată comună din țară. Are venituri mai mari decât unele reședințe de județ

Floreștiul este a doua cea mai bogată comună din țară. Are venituri mai mari decât unele reședințe de județ

Comuna clujeană Florești este localitatea cu cea mai tânără și cea mai educată populație din România. În ceea ce privește bugetul, este situată pe poziția a doua, fiind depășită doar de comuna Chiajna (Ilfov).

​​În ciuda faptului că au statut de comune, mai multe localități din România au venituri mai mari decât municipii și orașe mari, unele chiar reședințe de județ.

În clasamentul acestor comune întâlnim Chiajna (Ilfov), Florești (Cluj), Ghiroda (Timiș), Ștefănești (Ilfov), Miroslava (Iași), Giroc (Timiș) sau Ariceștii Rahtivani (Prahova). Toate acestea au venituri proprii mai mari decât reședința județului Teleorman sau orașe turistice celebre cum e cazul Bușteniului sau Predealului.

Potrivit hotnews.ro, Floreștiul are venituri comparabile sau chiar mai mari decât unele municipii și orașe din țară. Nu mai puțin de 84,8 milioane de lei au fost veniturile proprii ale comunei Florești în anul 2022.

Singura comună din țară care depășește veniturile Floreștiului este Chiajna, județul Ilfov, care a avut venituri proprii de 92,7 milioane de lei în 2022.

Amintim, Consiliul Local Florești a aprobat, la sfârșitul lunii ianuarie, proiectul de buget al celei mai mari comune din țară pe anul 2023. În valoare de aproximativ 31 de milioane de euro, a fost cel mai mare din istoria comunei clujene.

Comenteaza