Focar de gripă aviară la o fermă de pui. Zeci de mii de păsări au fost eutanasiate

Focar de gripă aviară la o fermă de pui. Zeci de mii de păsări au fost eutanasiate

Speciaiștii veterinari au eutanasiat aproximativ 33.000 de păsări aflate dintr-o fermă în care a apărut un focar de gripă aviară.

Focarul de gripă aviară a fost depistat la o fermă din localitatea Braniştea, în comuna Oinacu din județul Giurgiu.

Conform autorităţilor judeţene, la nivelul exploataţiei infectate au fost impuse restricţii de mişcare a păsărilor, persoanelor, mijloacelor de transport şi furajelor, iar joi au fost încheiate ancheta epidemiologică şi procesul de eutanasiere prin gazare a întregului efectiv de păsări împreună cu ouăle reţinute oficial, relatează Agerpres.

Şi resturile de furaje, cu aşternutul şi cu tot ce poate constitui o sursă de infecţie vor fi distruse prin neutralizare, conform prevederilor legale, astfel încât să se evite orice risc de răspândire a virusului. Ulterior, întreaga suprafaţă a exploataţiei va fi dezinfectată.

În jurul focarului au fost delimitate o zonă de protecţie pe o rază de trei kilometri şi o zonă de supraveghere pe o rază de zece kilometri. În aceste zone restricţiile vor fi menţinute minimum 30 de zile.

Toate aceste măsuri sunt monitorizate de inspectori ai ANSVSA, alături de reprezentanţi ai serviciilor veterinare teritoriale.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza