Fond de risc pentru antreprenori, sprijinit de managerii clujeni din IT

Fond de risc pentru antreprenori, sprijinit de managerii clujeni din IT
Mai mulţi oameni de afaceri din Transilvania, mai ales din sectorul informatic, au decis să finanţeze afaceri noi accelerate la Cluj. Risky Business e primul program de accelerare din România ce investeste în echipele selectate, având la dispoziţie 250.000 de euro pentru 10-15 echipe în 2017.

Printre investitori sunt nume precum Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 de milioane de dolari, Sergiu Biriş, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de milioane de euro, Voicu Oprean (AROBS), Marcel Anghel (Qubiz.com) sau Călin Văduva (Fortech), fondatorii unora dintre cele mai mari companii de IT din Cluj. 
 
Pe lângă investitorii proveniţi din IT, Risky Business a reuşit să atragă în acest fond şi nume sonore din industrii tradiţionale, care cred în potenţialul acestui demers, precum Dan Pitic, fondator Perpetuum, Marcelus Suciu, fondatorul lanţului Marty Restaurants, Simion Mureșan, fondatorul Electrogrup, sau Andrei Trifan, deţinătorul francizei Subway în România.
 
Risky Business este fondat şi condus de antreprenorii Radu Iuhas, Bogdan Colceriu, Vlad Iuhas, Jennifer Austin şi Adrian Horotan, echipa care s-a remarcat prin rezultatele fără precedent pentru România, obţinute la Cluj cu programul de accelerare Spherik.

Perioada de înscriere pentru programul de accelerare este deschisă până pe 15 februarie, aplicațiile fiind evaluate pe măsură ce sunt primite. Pe lângă investițiile financiare, programul mai oferă ajutor în ceea ce privește produsul, intrarea pe piață, strategia.

Comenteaza