Foto Fondatoarea Grup de Lux se retrage. Business mutat de frații Vasiu la Sibiu

Fondatoarea Grup de Lux se retrage. Business mutat de frații Vasiu la Sibiu
Cea mai cunoscută agentă imobiliară a Clujului pleacă de la cârma societății | Foto: Grup de Lux
Fondatoarea Grup de Lux se retrage și își cedează afacerea fraților Vasiu. Business mutat la Sibiu
Fondatoarea Grup de Lux se retrage și își cedează afacerea fraților Vasiu. Business mutat la Sibiu
Fondatoarea Grup de Lux se retrage și își cedează afacerea fraților Vasiu. Business mutat la Sibiu

Ramona Atena Cuc, administrator al celei mai cunoscute agenții imobiliare clujene, RE/MAX Grup de Lux, și-a anunțat retragerea de la conducere, după 25 de ani de activitate. Business-ul își va muta centrul de comandă la Sibiu, fiind preluat de frații Adrian și Andrei Vasiu.

"Consider că am ajuns la un punct în care pot să acord mai mult timp şi celorlalte pasiuni ale mele - grădinăritul şi traseele cu motocicleta. Pasiunea mea pentru imobiliare nu va pieri niciodată, motiv pentru care, deşi mă retrag din management, nu renunţ cu totul la acest domeniu.

Mă voi concentra pe partea care îmi aduce bucurie sufletului, şi anume tranzacţionările la nivel de excelenţă, cu acei oameni care fac parte din echipa de elită construită în actualul birou. În plus, colegii vor beneficia în continuare de suportul meu, aşa cum şi Adrian Vasiu o va face. Sunt fericită că această afacere rămâne pe mâini bune, că va căpăta un nou suflu, iar eu voi putea să îmi urmez pasiunile", a declarat Ramona Cuc.

Agenția clujeană se va extinde la trei birouri francizate în Sibiu și Râmnicu Vâlcea, prin preluarea managementului de către Adrian Vasiu - deţinătorul francizei RE/MAX Professionals din Sibiu. Franciza din Sibiu va prelua numele de RE/MAX Grup de Lux şi va deschide un nou birou în Râmnicu Vâlcea, sub acelaşi nume.

Numărul agenţilor imobiliari din cele trei francize RE/MAX Grup de Lux ajunge astfel la 50, iar numărul de proprietăţi din portofoliu depăşeşte 1.000. Grup de Lux a fost înfiinţată în 1995, în Cluj-Napoca, de către Ramona Cuc, iar grupului RE/MAX i s-a alăturat în 2011.

Frații Vasiu preiau managementul

“Noua franciza extinsă RE/MAX Grup de Lux, cu birouri în Cluj, Sibiu şi Râmnicu Vâlcea, va aduce sub conducerea fraţilor Adrian şi Andrei Vasiu un curent nou în managementul francizelor RE/MAX, urmând modelul dezvoltării de "mega-office"-uri.

Până la finele lui 2019, noul management al RE/MAX Grup de Lux îşi propune o creştere cu 40% a numărului total de agenţi şi are în vedere extinderea cu noi puncte de prezenţă şi în alte oraşe noi", conform conducerii societății.

Agenția clujeană înregistra afaceri de 2,2 milioane de lei și un profit de 0,4 milioane în 2017, având doar doi angajați. Asociații săi erau Ramona Cuc (50%) și Răzvan Cuc (50%), prima îndeplinind și funcția de administrator.

Grup de Lux deținea doar 1,62% din piața clujeană a societăților cu obiect de activitate agenții imobiliare, pe primele locuri fiind Tetarom (15,84%), Simacek (15,15%), Arc Parc Industrial (5,18%), Crown Properties (5,05%) și Blitz Network (4,69%), conform platformei Termene.ro.

Au vrut să cumpere Hotelul Continental

Grup de Lux a fost înființată în 1995 de către Ramona Cuc. Soțul său a deținut rețeaua de magazine Plus GSM, vândută cu 5 milioane de euro fondului spaniol GED Capital, apoi s-a profilat pe imobiliare. În 2013 aceștia au semnat contractul de master francizor regional cu holdingul american RE/MAX. Cea mai importantă tranzacție a agenției a fost considerată cumpărarea, în perioada 2005-2006, a 90 ha de teren lângă halele Tetarom de la Jucu, ocupate ulterior de compania Nokia. În 2008, Grup de Lux a semnat un antecontract de 2 milioane de euro pentru cumpărarea Hotelului Continental, din Piața Unirii (preț de vânzare fixat la 10 milioane), însă tranzacția cu societatea Ardeleana Alba Iulia, controlată de omul de afaceri Dorel Tamaș, a căzut din cauza unor restricții referitoare la înstrăinarea imobilului.

Comenteaza