Fondatorul Facebook dă 25 de milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului

Fondatorul Facebook dă 25 de milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului

Mark Zuckerberg (Facebook) și Bill Gates (Microsoft) vor aloca resurse pentru acțiunile de combatere a pandemiei de Covid-19.

"Eu și Priscilla Chan (soția, n. red.) angajăm 25 de milioane de dolari pentru a accelera dezvoltarea tratamentelor pentru Covid-19. Facem parteneriate cu Fundația Gates și cu alții pentru a evalua rapid cele mai promițătoare medicamente existente pentru a vedea care dintre acestea ar putea fi eficiente în prevenirea și în tratarea coronavirusului.

Deoarece aceste medicamente au trecut deja prin studii clinice de siguranță, dacă sunt eficiente, va fi mult mai rapid să le punem la dispoziție decât va fi să se dezvolte și să se testeze un nou vaccin - sperăm că luni mai degrabă decât un an sau mai mult. Aștept cu nerăbdare să văd ce descoperă acceleratorul terapeutic", a relatat Mark Zuckerberg. 

Acesta are o avere de 54 de miliarde de dolari. Potrivit Evening Standard, magnatul finanțează testările de coronavirus în San Francisco, donează măștile pe care le-a cumpărat pentru companie în caz de incendii de vegetație și încearcă să educe lumea prin Facebook cu privire la această nouă amenințare. El a creat un program de granturi prin care oferă 100 de milioane de dolari în cash și publicitate pentru afacerile mici. 

Comenteaza