Fondatorul Marcel Borodi rămâne cu 15% din Brinel

Fondatorul Marcel Borodi rămâne cu 15% din Brinel

Grupul francez SNEF, cu activităţi în domeniul energetic maritim şi de in­frastructuri industriale, a preluat un pa­chet de 85% din grupul clu­jean Net Brinel, unul dintre cei mai im­portanţi fur­ni­zori de soluţii şi servicii IT de pe piaţa lo­ca­lă.

Diferenţa de 15% din titluri a rămas în pro­prietatea antrepre­norului Mar­cel Bo­rodi (foto dreapta, sus), fondatorul firmei, se menționează într-un do­cu­ment publicat în Monitorul Oficial, conform ZF

Consiliul Concurenţei din România (CCR) a autorizat preluarea societăților clujene Brinel de către SNEF. Prin această tranzacție francezii preiau societățile Net Brinel, Net Brinel Software, Brinel Systems, Brinel PC Prod, Net Brinel, Alpis Product. Primele două sunt societăți pe acțiuni, iar următoarele, cu răspundere limitată.

Grupul SNEF, cu sediul în Marsilia, are operațiuni în Africa, Europa de Est, America de Sud și 9.000 de angajați. Brinel și-a început activitatea în 1994. Parteneriatele încheiate cu HP, Microsoft, Oracle, Cisco, IBM îi asigură produse şi servicii bazate pe cele mai înalte tehnologii.

Fondatorul Brinel, Marcel Borodi (57 de ani) era cotat în Top Capital 2017 cu o avere de 27-29 de milioane euro. Printre companiile clujene de IT preluate în ultimii ani de către grupuri multinaționale se numără Softvision, EBS, Amplexor, Alfa Global Solutions, Frosys, Nethrom, Evoline.

Comenteaza