Forbes: Cel mai bogat bărbat și cea mai avută femeie din lume sunt din aceeași țară. Cine l-a întrecut pe Elon Musk

Forbes: Cel mai bogat bărbat și cea mai avută femeie din lume sunt din aceeași țară. Cine l-a întrecut pe Elon Musk
| Foto: ChinaImages - Depositphotos.com

Cel mai bogat bărbat şi cea mai bogată femeie din lume sunt francezi. Este pentru prima dată când un cetăţean francez conduce clasamentul Forbes.
 

Bernard Arnault, şeful imperiului de lux LVMH (Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A), este cea mai bogată persoană de pe planetă, potrivit clasamentului anual al Forbes, cu o avere care a crescut constant în ultimii ani şi care se ridică acum la 211 miliarde de dolari, notează AFP.

Este pentru prima dată când un cetăţean francez conduce clasamentul Forbes.

Francoise Bettencourt Meyers, vicepreşedinte al L'Orèal, companie fondată de bunicul său şi în prezent lider mondial în domeniul frumuseţii şi al produselor cosmetice, este cea mai bogată femeie şi ocupă poziţia a 11-a la nivel global, cu 80,5 miliarde USD.

După Arnault, podiumul este completat de Elon Musk şi Jeff Bezos: CEO-ul Tesla a pierdut prima poziţie din cauza scăderii puternice a acţiunilor companiei sale la bursă, datorată în parte achiziţiei costisitoare a Twitter, şi are acum active de 180 de miliarde; fondatorul Amazon, ale cărui active au scăzut la 107 miliarde, a coborât şi el o poziţie.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a coborât pe locul 16, cu active de 64,4 miliarde de dolari.

La nivel mondial, există 2.640 de active cu zece cifre, în scădere de la 2.668 în 2022. Împreună, miliardarii au acum active totale de 12.200 de miliarde, în scădere cu 500 de miliarde de la 12.700 de miliarde în martie 2022.

Aproape jumătate dintre persoanele din clasament au acum active mai mici decât în urmă cu 12 luni.

Statele Unite sunt ţara cu cele mai multe în clasament, cu 735 de active şi un total de 4.500 de miliarde.

China (inclusiv Hong Kong şi Macao) rămâne pe locul al doilea, cu 562 de miliardari şi active totale de 2.000 de miliarde, urmată de India, cu 169 de miliardari şi active totale de 675 de miliarde.

Comenteaza