Update Foto /FORM deschide cafenea în inima Clujului. Investiţie de 200.000 euro, în spaţiul regretatului The Shelter

/FORM Space, clubul de la parterul Cluj Arena, a reuşit în doar doi ani de la deschidere să domine "viaţa de noapte" a Clujului, organizând concerte live cu nume mari din ţară şi din străinătate. Acum se extinde în zona zero a oraşului. 

În urma unei investiţii de 200.000 de euro, luni, 3 decembrie, şi-a deschis poţile /FORM Cafe, în Piaţa Unirii nr. 25. Pentru cunoscători, în spaţiul fostului club The Shelter, regretat de altfel de tinerii alternativi ai Clujului. 

Reporterii ZIUA de CLUJ "au intrat" în culisele /FORM Cafe:

De ce şi o cafenea /FORM? 

/FORM Space e locul ideal pentru evenimente și concerte de amploare. Dar setea noastră și pentru alte tipuri de performance-uri avea nevoie de un loc mai intim, mai cosy. Am simțit nevoia unui loc în care să poți să-ți bei cafeaua, să poți mânca bine (parte asigurată cu succes de bucătăria celor de la Meat Busters - câștigătorii “Public’s Choice”, “Best Sandwich” și “Truck of the Year” din acest an), dar și să poți fi aproape de muzică și performance (fie că e un vinyl, un concert acustic sau un party în toată regula).  Așa că /FORM Cafe a venit natural, din dorința de a ține aproape de comunitate /FORM în fiecare zi, ca o mare familie ce suntem. 

De ce fostul spaţiul Shelter? 

Shelter a fost o parte foarte importantă din scena muzicală a Clujului, un loc de suflet care a adunat oameni foarte faini. Vrem să ducem această moștenire mai departe. 

Înţeleg că /FORM Cafe nu va fi strict o cafenea, ci şi un loc de concerte. Nu se canibalizează cu /FORM Space?

Se completează reciproc perfect. Aici vom avea perfomance-uri diferite (și de dimensiuni mai reduse) față de ce se întâmplă acum la /FORM Space. 

Design interior minimalist ca la Cluj Arena? 

Nu, spațiul este mult mai intim, mai cosy, mai ca acasă. E de venit, de văzut și de descoperit fiecare colțișor.  

Programul de funcţionare?

Zilnic, de la 09:00 până la ultimul client.

"Disclaimer: Avem ferestre foarte mari"

Este cunoscut faptul că, imediat după tragedia din Colectiv, mai multe cluburi din Cluj-Napoca, între care şi The Shelter, s-au închis temporar pentru o verificare completă a spațiului în care se desfășoară evenimentele. "Personalul, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Secției de Poliție nr. 1 și ai Poliției Locale, vor lua toate măsurile de protecție pentru siguranța tuturor oamenilor care ne calcă pragul", declara, la acea vreme, conducerea clubului. 

Acum, reprezentanţii /FORM Cafe susţin că au toate actele şi avizele necesare funcţionării legale, ba chiar "Disclaimer: Avem ferestre foarte mari"

De la Boiler la /FORM Spce

/FORM Spce şi-a deschis porţile la începutul lunii octombrie 2016, iar invitaţi speciali au fost britanicii de la Dub Pistols. Iniţiativa i-a aparţinut fostului director artistic al festivalului Electric Castle şi fondator al Boiler Club, Teo Negrea. Mai multe detalii. AICI! 

Amintim că Boiler Club, inaugurat în 2010 în subsolul Fabricii de Pensule din Cluj, a fost închis definitiv în toamna anului 2015, la scurt timp după tragedia din Colectiv. Iniţial, managerii au anunțat că activitatea va fi suspendată temporar pentru a verifica siguranța localului.

Shelter, închis după cinci ani de activitate

The Shelter, spaţiu alternativ cu concerte live (indie, new wave, 80’s, ska, rock alternativ, trip-hop, electro sau techno) şi de petreceri tematice (Luciri Optzeciste, Luciri Atomice sau Kiss the Boys and Make Them Die) şi-a încheiat activitatea în 2017, după cinci ani de activitate (înfiinţat în 20 septembrie 2012).

Comenteaza