Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Mihaela Suciu: „Era foarte necesar un asemenea eveniment”

Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Mihaela Suciu: „Era foarte necesar un asemenea eveniment”
| Foto: ZIUA de CLUJ

Distribuție Energie Electrică Romania - DEER organizează la Cluj-Napoca, în perioada 24-25 noiembrie, prima ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie. 

Astfel, datorită demersului DEER, orașul de la poalele Feleacului a devenit, timp de două zile, gazda celor mai importanți actori din Energie și Tehnologia Informației.

Printre participanți se numără: ministrul Energiei - Sebastian Burduja, ministrul Cercetării Inovării și Digitalizării - Bogdan Gruia Ivan, europarlamentarul Daniel Buda, deputatul Sabin Sărmaș, secretarul General al Guvernului - Mircea Abrudean, ș.a.

Directoul general al Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), Mihaela Rodica Suciu, a spus că principalul obiectiv al evenimentului este alegerea celei mai bune soluții pentru protejarea sistemului energetic național.

Mi se pare că am realizat acest forum dedicat industriei energetice în momentul în care era necesitatea maximă. Faptul că sunt atât de mulți interesați de forumul nostru dovedește că sunt mulți care au aceleași probleme cu care ne confruntăm și noi și au nevoie de soluții. Sunt aici oameni care oferă soluții atât legislative, cât și tehnice. Așteptările mele sunt ca în momentul în care se termină forumul vrem să avem posibilitatea să alegem cea mai bună soluție pentru protejarea sistemului energetic național”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Mihaela Rodica Suciu. 

Sebastian Burduja, ministrul liberal al Energiei, a transmis, la Cluj, că România are una dintre cele mai moderne legislaţii de securitate cibernetică din Europa şi chiar din lume, cu obligaţii clare, inclusiv pentru companiile din energie.

Comenteaza