Fosta Broker trece de la pierdere la profit

Fosta Broker trece de la pierdere la profit

BRK Financial Cluj-Napoca, singurul intermediar listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a încheiat 2019 cu un profit net de 8,2 milioane de lei, comparativ cu pierderea de 2,8 milioane din anul precedent.

Veniturile s-au dublat, la 21,5 milioane de lei, arată datele publicate de societate la BVB. Luni acţiunile BRK au urcat cu până la 2%, pe un rulaj de tranzacţionare de 66.000 de lei.

„Strategia companiei adoptată de Adunarea Generală a Acţionarilor din aprilie 2019 a statutat că orientarea noastră principală este cea de firmă de investiţii preocupată de un nivel ridicat de performanţă a fondurilor proprii, pe trei direcţii strategice: investiţiile în tehnologie inovatoare şi IT, emisiunea de produse structurate pe pieţele de capital din estul Europei, precum şi investiţiile proprii pe pieţe reglementate”, a precizat Nicolae Gherguş, preşedintele societăţii de brokeraj. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat în 2016 schimbarea denumirii Broker în BRK Financial Group. Societatea de brokeraj pe piaţa de capital şi-a extins activitatea pe piaţa de servicii de intermediere de asigurări, având calitatea de asistent în brokeraj al Confident Broker de Asigurare.

BRK poate deţine şi prelucra documentele cu regim special înainte de a le preda către brokerul de asigurare. Intermedierea asigurărilor se face doar în agenţiile autorizate acesteia, de către agenţii de servicii de intermediere financiară care au obţinut autorizaţia ASF pentru brokeraj de asigurări.

Comenteaza