Fostul lider PSD Cluj, Remus Lăpuşan, ales preşedinte Transgaz

Fostul lider PSD Cluj, Remus Lăpuşan, ales preşedinte Transgaz

Remus Lăpuşan a fost ales luni în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale de Transport al Gazelor Naturale Transgaz, informează compania printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

"În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al SNTGN Transgaz de astăzi, 18.03.2019, în conformitate cu prevederile art. 19 pct. 2.3 din Actul Constitutiv, actualizat la data de 27.11.2018 şi în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind Guvernanţa Corporativă a Întreprinderilor Publice, cu modificările şi completările ulterioare, administratorii societăţii au ales pe domnul Lăpuşan Remus Gabriel în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SNTGN Transgaz SA", se menţionează în raport.

Remus Gabriel Lăpuşan, în vârstă de 48 de ani, este CEO la Uniqa Asigurări de Viaţă din 2011. El este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Comunicaţii, Universitatea Tehnică Cluj Napoca.

SNTGN Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, precum şi cercetarea şi proiectarea în domeniul specific activităţii sale.

Transgaz a raportat, pentru 2018, un profitul net de 495,6 milioane de lei, iar Consiliul de Administraţie a propus acordarea de dividende în sumă de 255,02 milioane lei (21,66 lei/acţiune).

Statul român este acţionarul principal al Transgaz, cu 58,5097% din acţiuni.

Comenteaza