Fostul ministru al IMM-urilor vrea să promoveze afacerile de Cluj pe piața americană

Fostul ministru al IMM-urilor vrea să promoveze afacerile de Cluj pe piața americană

Programul Smart Start USA, inițiat de Ilan Laufer, urmărește finanțarea și facilitarea accesului unui număr de cel puțin 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii și antreprenori români, anual, pe piețele internaționale, atenția principală fiind acordată pieței Statelor Unite ale Americii.

Într-o prima etapă, mediul de afaceri român va avea posibilitatea de a intra în contact direct cu realitățile pieței americane, în acest moment prea puțin cunoscută în România. Prin intermediul programului, societățile comerciale cu capital românesc vor fi conectate la oportunități concrete de dezvoltare profitabilă a business-ului și de extindere a brandurilor proprii în medii economice dinamice și competitive. 

Bugetul alocat finanțărilor companiilor cu capital românesc, prin intermediul Smart Start USA, este de 500 de milioane de dolari. Marți, la Facultatea de Business din Cluj, va avea loc o expunere a soluțiilor eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești.

În cadrul conferinței va fi prezentată platforma de înscriere în program. La eveniment vor participa reprezentanți de la băncile partenere, din mediul academic și de afaceri, membri ai Corpului Diplomatic.

Evenimentul este organizat de Fundația Laufer, Camera de Comerț și Industrie a României, Academia de Studii Economice din București, împreună cu partenerii de implementare Piraeus Bank, Banca Transilvania Cluj, Banca Comercială Română, Mastercard, certSign, Fondul Național de Garantare pentru IMM, Fondul Român de Contragarantare.

Comenteaza