Fostul prefect al Clujului, propus ca administrator al Transgaz

Fostul prefect al Clujului, propus ca administrator al Transgaz

Mircea Abrudean, fost șef al Instituției Prefectului Cluj și actual secretar general adjunct al Guvernului României, a fost propus în Consiliul de Administrație (CA) al Transgaz, companie cu o capitalizare bursieră de 3,4 miliarde de lei.

Mircea Abrudean, şi Laura Dragotă, fost consilier în Ministerul Finanțelor Publice, sunt propuşi în CA al Transgaz. În februarie, Abrudean a fost numit în funcția de secretar general adjunct al guvernului, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu. Mircea Abrudean a fost prefect de Cluj din 2019 şi până în 2021, conform Financial Intelligence.

Alt nume propus de SGG este Laura Dragotă, director general adjunct al Direcţiei generale politici publice, strategii şi control intern managerial. A fost director de cabinet - consilier personal de cabinet secretar de stat în Ministerul Finanţelor, pe când ministru era Florin Cîţu. În aprilie, statul român, acţionarul majoritar al Transgaz, a anunţat că vrea să numească doi membri provizorii, pentru patru luni, în CA.

Abrudean a vizitat recent șantierul liniei electrice aeriene (LEA) de 400 kV Cernavodă - Stâlpu a Transgaz. „Dezvoltarea infrastructurii energetice a țării este una dintre prioritățile guvernului. De aceea, am vizitat, alături de secretarul general al guvernului, Horațiu Gorun, lucrările la LEA, o investiție cofinanțată din fonduri europene, cu o valoare de 75 de milioane de euro.

În urma contextului generat de pandemie, o astfel de investiție reprezintă încă un pas către reconsolidarea economiei românești. Construcția într-un ritm atât de alert și folosind resurse financiare nerambursabile din fonduri europene, reprezintă un semnal pozitiv. Avem convingerea că, prin astfel de proiecte, rețeaua electrică de transport a României se va dezvolta în următorii ani și ne vom putea alinia cu succes dezideratelor europene” a declarat Abrudean.

Transgaz este operatorul tehnic al sistemului național de transport al gazelor naturale. Societatea vrea să devină un operator de transport cu recunoaștere pe piața internațională a gazelor și lider pe piața energetică din regiune. Din 2008, este listată la Bursa de Valori București. Structura acționariatului său este 58,5097% statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, 41,4903% alți acționari (free-float).

Comenteaza