Fostul proprietar al The Office revine la Cluj

Fostul proprietar al The Office revine la Cluj

După ce a vândut cu 130 de milioane de euro cel mai mare complex de birouri din Cluj-Napoca, pe care îl deținea împreună cu fondul de investiții NEPI Rockcastle, antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor vrea să se întoarcă din nou pe piața locală.

Prin compania sa, Mulberry Development, Șandor a demarat operaţiunea de a achiziţiona teren pentru un viitor proiect imobiliar, conform ZF. „Ne uităm spre oraşe unde există o cerere clară de un anumit tip de produs, birouri, hotel sau altul. Clujul este pe lista noastră. Este un oraş într-o dezvoltare dinamică, Timişoara la fel Iaşiul, însă interesante sunt şi unele oraşe mai mici din Transilvania precum Sibiu sau Oradea.

Momentan nu vindem proiectul ISHO din Timişoara. Pentru România este foarte important ca în zona imobiliară să avem jucători din ţară, fie tipul de antreprenor precum fraţii Pavăl, care sunt un exemplu fantastic pentru mediul de afaceri din ţară, însă eu sper ca şi fondurile de pensii sau fondurile băncilor comerciale din România“, a spus Ovidiu Şandor.

Rockcastle și-a scos la vânzare portofoliul de birouri, din care a vândut clădirea The Office, deținută în parteneriat cu Șandor, către grupul Dedeman, iar apoi AFI Europe a semnat o scrisoare de intenție pentru achiziția portofoliului de birouri al NEPI din România.

Trei tranzacții cu mari complexuri de birouri din Cluj-Napoca au fost incluse în topul celor mai importante operațiuni imobiliare la nivel național ale anului trecut. Tranzacțiile cu The Office - 129 de milioane de euro, Liberty Technology Park - 35 de milioane și portofoliul Hexagon (Vivido, Advancity, Cube) - 30 de milioane apar între primele 10 din România, realizat de compania de consultanță CBRE. 

Complexul de birouri din zona centrală a orașului a fost vândut de NEPI Rockastle și Ovidiu Șandor băcăuanilor de la Dedeman, cel din zona gării a fost plasat companiei americane White Star de către Fribourg Development (înființată de Ion Sturza), iar cele trei clădiri ale grupului Hexagon, cedate de Raul Ciurtin și Florin Mariș companiei Ideal Project Services.

Comenteaza