Francezii de la Orange, parteneri într-un proiect de supraveghere video din Cluj

Francezii de la Orange, parteneri într-un proiect de supraveghere video din Cluj

Startup-ul SecurifAI a instalat un sistem de supraveghere video cu abilități de inteligență artificială în județul Cluj, într-un proiect complex gestionat de Orange Business Services (OBS).

“Avem deja câteva povești de succes remarcabile. SecurifAI a instalat produsul de supraveghere video cu abilități de inteligență artificială la Câmpia Turzii, într-un proiect complex gestionat de colegii din Orange Business Services. Startup-ul uRADMonitor, parte din Orange Fab din 2017, a dezvoltat anul acesta, având la bază rețeaua LoRaWAN Orange, un proiect de monitorizare a calității aerului în Iași, după alte proiecte comune în Alba Iulia, Timișoara, Cluj-Napoca, București”, spune Monica Obogeanu, Startup Programs Manager în cadrul Orange România.

Compania a anunțat alte patru noi colaborări, în programul de accelerare Orange Fab, cu startup-uri din zonele 5G și infrastructuri de comunicații avansate, securitate cibernetică, obiecte conectate, smart retail. Startup-urile primesc susținere în implementarea proiectelor pilot pentru clienții sau departamentele interne Orange.

În funcție de specificul fiecărui startup, echipele vor avea acces la tehnologii și echipamente, mentorat tehnic sau de business pentru rafinarea produselor și spațiu de lucru sau întâlniri în șase dintre cele mai importante hub-uri de tehnologie din țară. După implementarea cu succes a proiectelor pilot, startup-urile pot primi acces la rețeaua de distribuție națională și internațională a Orange și OBS.

După trei ani de la lansare, numărul startup-urilor din Orange Fab va ajunde la 25, odată cu acceptarea a patru proiecte: Correct Networks, Rungutan, Copernicus și Wisevoice. Orange Fab România este un program de accelerare corporate, conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional.

Sistemul amplasat în Câmpia Turzii implică tehnologia SecurifAI, aceasta fiind prima tehnologie la acest nivel de performanță din țară. Noul sistem include 132 de camere de supraveghere amplasate în 88 de străzi și de zone ale municipiului, iar centrul de monitorizare și înregistrare a imaginilor transmise este amplasat în spațiul special destinat din sediul Poliției Locale.

Comenteaza