Francezii îşi aduc gastronomia de lux la Cluj

Francezii îşi aduc gastronomia de lux la Cluj
Reţeaua Le Manoir va deschide aici primul său boutique din Transilvania, care va comercializa din această vară vinuri şi produse gastronomice premium.

Foie gras, caviar, terine, jamon iberico, somon, brânzeturi maturate, ciocolată grand sau trufe sunt bunătăţile pe care clujenii vor avea ocazia să le savureze în curând, alături de vinurile şi şampania celor mai renumite case de profil din Franţa, Italia şi Spania. Reţeaua franceză Le Manoir se va extinde cu un boutique la Cluj.

„În aceste zile ne aflăm pe ultima sută de metri cu amenajarea noii unităţi de la Cluj. Aceasta va fi deschisă în curând", au confirmat reprezentanţii reţelei, pentru ZIUA de CLUJ, fără a oferi date suplimentare. De altfel, directorul Le Manoir România, Cristian Preotu, a anunţat în primăvară că unitatea va fi dată în folosinţă în cursul acestui an, în cadrul unui proces de extindere care vizează marile oraşe ale ţării. Un magazin Comtesse du Barry, franciză deţinută de Le Manoir, a fost inaugurat acum două luni la Bucureşti, în prezenţa ambasadorilor Franţei, Philippe Gustin, şi Italiei, Mario Cospito.

Investiţia a fost de 200.000 de euro, iar vânzările programate în primul an, de 450.000 de euro. Reţeaua va beneficia din 2012 de unităţi la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa. Brandul Comtesse du Barry, unul dintre cele mai importante de gastronomie fină din Franţa, există din 1908, an când soţii Joseph şi Gabrielle Dubarry au hotărât să producă împreună „cel mai bun foie gras din lume". Primul magazin de brand a fost lansat în 1975, după ce o grevă poştală naţională a blocat livrarea produselor în toată Franţa timp de 40 de zile.

Compania deţinută de omul de afaceri Cristian Preotu a fost înfiinţată în 2004 cu scopul de a aduce în România vinuri şi produse gastronomice premium ca foie gras, trufe, caviar, somon afumat. În 2006 au devenit funcţionale primul magazin Comtesse du Barry din capitală şi primul catalog de cadouri gastronomice Le Manoir, reînnoite anual. Din 2008 încoace Preotu a deschis unităţi la Constanţa, Bucureşti, Timişoara, iar în capitală, un bar Caviar &Champagne şi prima măcelărie de lux din România, La Boucherie Francaise, în parteneriat cu celebrul măcelar parizian Hugo Desnoyer, care furnizează produse pentru Palatul Elysee. Anul trecut Le Manoir a organizat prima licitaţie de vinuri rare, în cadrul căreia s-au făcut vânzări de 147.000 de euro, în colaborare cu casa Artmark.

Delicatese culinare

Printre produsele ce vor fi comercializate la Cluj se numără crab roial de Kamceatka, foie gras de raţă cu seminţe, terină de prepeliţă cu mere şi calvados, pulpe confiate de gâscă, inimă de somon norvegian, mezeluri iberice, unt cu alge, ulei de măsline cu migdale, cremă de piper verde, gem de smochine şi violete, brânzeturi brie cu trufe, dulceaţă de portocale cu whisky, ciocolată cu pulpe de fructe, vişine macerate învelite în ciocolată neagră, nectar de fructul pasiunii. Dintre vinuri nu vor lipsi cele de Bordeaux, Champagne, Bourgogne, Loire, Cotes du Rhone, Alsacia, Piemonte, Toscana, Veneto, Sicilia, Ribera del Duero, Porto.


6.800 de lei

este cel mai scump cadou din catalog , un armagnac Chateau de Laubade din 1938, învechit în butoaie de stejar, în cutie de lemn gravată cu anul de producţie.

 

 

Comenteaza