“Frații Dedeman” au făcut tranzacțiile începutului de an la o firmă clujeană

“Frații Dedeman” au făcut tranzacțiile începutului de an la o firmă clujeană

Adrian și Dragoș Pavăl, acționari majoritari ai producătorului clujean de cărămizi Cemacon, au realizat operațiuni de 25 de milioane de euro chiar în prima zi de tranzacţionare din 2021.

Luni, la ora 16:45, în sistemul Bursei de Valori Bucureşti au fost înregistrate două tranzacţii speciale, cu 370 de milioane de acţiuni ale Cemacon, controlat de fraţii Pavăl, de la Dedeman, de 122 de milioane de lei. Prima tranzacţie, efectuată cu 296 de milioane de acţiuni, a fost de 97,9 milioane de lei.

A doua, cu 74,2 milioane de acţiuni, s-a ridicat la 24,5 milioane de lei. Pachetul de acţiuni, schimbat la un preţ cu 1,5% în scădere faţă de şedinţa precedentă, corespunde unui procent de 73,3% din capitalul social al emitentului şi coincide cu deţinerea Dedeman, potrivit calculelor realizate de ZF.

La bursă încă nu au fost raportaţi investitorii şi încă nu este clar dacă este o tranzacţie de vânzare / cumpărare sau de mutare a pachetelor deţinute de fraţii Pavăl de la o societate la alta, aşa cum au făcut şi la alte companii din portofoliul lor.

Cemacon are 169 milioane de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 73,3% de Dedeman, în timp ce vehiculul de investiţii PIF Industrial, controlat tot de fraţii Pavăl, are 16,7% din acţiuni. În ultimul an, acţiunile societății clujene s-au depreciat cu 6,5%, pe fondul unui rulaj de 7,1 milioane de lei.

Cemacon este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc și liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania. Compania operează trei mari capacități de producție situate în Sălaj și a trecut în ultimii ani printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare, BCR. Aceasta și-a mutat sediul din Sălaj în Cluj.

Comenteaza