"Frații Dedeman", învingători la Cluj în procesul cu șeful brokerilor

"Frații Dedeman", învingători la Cluj în procesul cu șeful brokerilor
Producătorul de cărămizi și-a mutat sediul de la Zalău la Cluj | Foto: Cemacon

Curtea de Apel Cluj a respins definitiv apelul formulat de Dan Paul în contradictoriu cu societatea locală Cemacon privind constatarea nulităţii unei decizii a acţionarilor companiei din 2014, se arată într-un raport al societăţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Instanţa îl obligă pe Paul să plătească companiei 8.632 de lei, cheltuieli de judecată în apel. Este vorba despre măsura de reducere a capitalului social al producătorului de materiale de construcţii de la 26 de milioane la 525.796 lei, operaţiune ce a făcut parte din procesul de restructurare a Cemacon.

În urma acesteia fondul Business Capital For Romania Opportunity Cooperatief a intrat în acţionariatul companiei, după preluarea unor credite ale societăţii de la BCR. Paul, care este şi preşedintele Asociaţiei Brokerilor, a reclamat că decizia acţionarilor a fost luată cu încălcarea dispoziţiilor legii societăţilor comerciale.

El a invocat faptul că nu a existat o convocare şi o decizie a acţionarilor anterioară diminuării capitalului societăţii, cu privire la dizolvarea societăţii. Paul susţinea că situaţiile financiare ale companiei nu au făcut dovada condiţiei referitoare la diminuarea activului net sub jumătate din capitalul social subscris.

Potrivit acţionarului minoritar al Cemacon, compania nu avea situaţii financiare aprobate prin adunarea acționarilor pentru 2013, la momentul deciziei diminuării capitalului social. Cemacon este controlată în proporţie de 90%, prin Dedeman şi PIF Industrial, de Dragoş şi Adrian Pavăl. Aceasta și-a mutat sediul de la Zalău la Cluj.

Comenteaza