“Frații Dedeman” mai cumpără o bucată din Cemacon Cluj

“Frații Dedeman” mai cumpără o bucată din Cemacon Cluj

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că Pavăl Holding, vehicul de investiţii al proprietarilor Dedeman, a achiziţionat în două şedinţe de tranzacţionare acţiuni de 1,5 milioane de lei.

În 12 martie, Pavăl Holding a cumpărat 2,9 milioane de acţiuni Cemacon la un preţ mediu de 0,39 lei pe unitate, tranzacţii care s-au ridicat la 1,16 milioane de lei. În 15 martie, societatea a cumpărat 764.890 de acţiuni la un preţ mediu de 0,40 lei pe unitate, tranzacţii de 1,16 milioane de lei, conform BVB.

Pachetele cumpărate de vehiculul de investiţii reprezintă 0,73% din numărul total de acţiuni ale companiei. În urma acestor tranzacţii, Cemacon este controlată în proporţie de 91,94% de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, prin Pavăl Holding (74,54) şi PIF Industrial (17,4%). Cemacon are o capitalizare de 206 milioane de lei.

Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl au transferat pachetul majoritar pe care îl aveau la Cemacon de la Dedeman la Pavăl Holding, vehicul de investiţii financiare controlat tot de cei doi frați. Cemacon este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc și liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania.

Compania operează trei mari capacități de producție situate în Sălaj și a trecut în ultimii ani printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare, BCR. Aceasta și-a mutat sediul din Sălaj în Cluj.

Comenteaza