Frații Pavăl nu au luat câte acțiuni au dorit, însă audevenit majoritari la o societate condusă de la Cluj

Frații Pavăl nu au luat câte acțiuni au dorit, însă audevenit majoritari la o societate condusă de la Cluj
Cemacon

Au dorit 55% din societate, dar au obținut numai 50,09%.

Oferta fraţilor Pavăl de a prelua integral Cemacon Cluj a eşuat: doar 10,10% din acţiunile dorite de aceştia au fost vândute în cadrul ofertei de cumpărare.

PIF Industrial a fraților Adrian și Dragoș Pavăl a achiziţionat 6,3 milioane de acţiuni ale producătorului de cărămidă Ce­macon Cluj, la un preţ de 0,55 lei, echivalentul unei tranzacţii de 3,51 milioane lei, în cadrul ofertei de cumpărare desfăşurate în perioada 22 februarie - 14 martie 2018. Intermediarul ofertei a fost BT Capital Partners.

Oferta viza însă un pachet de 63,2 milioane de acţiuni, echivalentul a 55% din companie. Astfel, cu preţul oferit de PIF Industrial, aceasta a reușit să atragă puţin peste 10% din cât îşi propusese. Preţul oferit de PIF, respectiv 0,55 lei per acţiune, este cu 15% mai mic faţă de cotaţia de joi din piaţă. După încheierea tranzacţiei, Dedeman SRL figurează cu o participaţie de 40,77%, în vreme ce PIF Industrial are o deţinere de 9,32%, după ce înaintea ofertei avea o participaţie de 3,71%. Cele două enităţi controlează împreună 50,09% din capitalul social al producătorului de cărămidă.

Cemacon are birourile la Cluj, însă fabrica se află în județul Sălaj. Societatea are ca domeniu de activitate fabricarea cărămizilor și a altor produse pentru construcții din argilă arsă. În aprilie 2013, compania a început un proces de rebranding, schimbându-și complet imaginea în piață. De asemenea, tot atunci, Cemacon a introdus linia EvoCeramic, care cuprinde 10 tipuri de blocuri ceramice pentru zidirea pereților interiori și exteriori, portanți și neportanți. În prezent compania oferă singura cărămidă de pe piața din România care nu necesită termoizolație. Principalii trei acționari ai companiei sunt fondul de investiții finlandez KJK SICAV FUND II, SC Consultanță Andrei&Andrei și SSIF Broker. Cemacon este listată la Bursa de Valori București din 2010.

Comenteaza