Frații Sandu și Sergiu Băbășan au făcut exit din start-up-ul clujean Nooka

Frații Sandu și Sergiu Băbășan au făcut exit din start-up-ul clujean Nooka

Sergiu și Sandu Băbășan, doi frați antreprenori din Cluj, au decis să iasă din afacerea cu birouri mobile inteligente Nooka Space. Cei doi estimează că vor atrage investiții de 7 mil. euro în alte două business-uri.

Antreprenorii Sandu Băbășan și Sergiu Băbășan au decis să părăsească business-ul Nooka Space, o rețea de birouri inteligente de proximitate. Cei doi își vând participația către un investitor strategic.

Sandu Băbășan se ocupă, din postura de angel investor sau acționar, de mai multe start-up-uri și spune că se concetrează mult pe Nooka Space, afacere fondată chiar de el. Business-ul oferă spre închiriere birouri smart, de proximitate, celor care lucrează remote.

„Exit-ul din Nooka Space ne permite să ne dedicăm toate eforturile creșterii celor două noi start-up-uri inovatoare în care am investit de la început, Footprints AI și TINIA , care au potențialul de a schimba radical industriile în care activează”, spune Sandu Băbășan, potrivit Forbes.

În perioada următoare, cei doi antreprenori se vor concentra pe dezvoltarea a două proiecte bazate pe inteligență artificială Footprints AI, companie românească care operează una dintre cele mai mari platforme de retail media din lume, și TINIA, soluție bazată pe Inteligență Artificială și blockchain, care își propune să descentralizeze distribuția de energie solară.

În 2023, estimează că vor atrage finanțări pentru dezvoltare de peste 7 milioane de euro în companiile în care sunt acționari, cu focus pe Footprints AI și TINIA.

În ultimii ani, Sandu Băbășan și Sergiu Băbășan au dezvoltat și au investit împreună în mai multe proiecte, fiind, în prezent, acționari în nouă companii.

„Avem în vedere, în același timp, noi investiții în companii de tech early-stage, cu potențial mare de scalare internațională, care pot beneficia de know-how-ul și de ecosistemul de business pe care l-am dezvoltat”, a adăugat Băbășan.

Birourile inteligente Nooka Space sunt prezente în opt țări din Europa, inclusiv în România, și în Africa de Sud. Mai mult, Nooka Space s-a clasat pe primul loc în cadrul evenimentului regional Start-up World Cup 2022, ce a avut loc la Cluj-Napoca între 18 și 20 mai 2022.

Nooka Space este un start-up din Cluj-Napoca, lansat în 2021. Este cea mai mare rețea de birouri mobile de proximitate din România. 

Birourile din Cluj se pot închiria la prețuri între 1 și 3.5 euro. Programarea se poate face tot prin aplicație. Nooka Space deține un birou la centrul comercial VIVO, și alte birouri mobile în orașul Cluj-Napoca. Două în Mănăștur, ambele pe strada Frasinului 41, unul la Iulius Mall și unul în cartierul Bună Ziua, precum și alte patru birouri la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro, NOOKA SPACE S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 106.732 mii de lei și un capital total de 4.595.906 milioane de lei.

Comenteaza