Fuziune București - Cluj în piața avocaturii de business. Nestor îl înghite pe Păun

Fuziune București - Cluj în piața avocaturii de business. Nestor îl înghite pe Păun
Avocatul clujean Ciprian Păun a bătut palma cu casa de avocatură din capitală | Foto: Facebook

Casele de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) și Păun Ciprian și Asociații (PCA Law Office) vor fuziona la începutul anului viitor. Practic, compania din capitală o va înghiți pe cea din Cluj.

NNDKP a anunțat că începutul lui 2020 va marca momentul demarării unui proiect de consolidare a ofertei de servicii legal & tax dedicată mediului de afaceri din Cluj-Napoca și din județele adiacente. Cele două case de avocatură au decis să fuzioneze după un proces de evaluare a necesităților de dezvoltare a pieței avocaturii din Transilvania și după o analiză a nevoilor clienților locali.

Din 1 ianuarie 2020, PCA devine parte integrantă a biroului NNDKP Cluj-Napoca: clienții PCA vor fi asistați sub brandul NNDKP, iar avocații colaboratori ai PCA vor face parte din structurile ierarhice și profesionale din cadrul NNDKP.

Obiectivul principal al fuziunii este crearea la nivel local a unei structuri de consultanță juridică și fiscală adecvate evoluției pieței de business. Fuziunea are în vedere și consolidarea la nivel local a Centrului de Excelență în Litigii Fiscale (CELF) creat de NNDKP ce oferă asistență integrată de la primul control al autorităților fiscale până la faza de litigiu. Biroul va avea o capacitate sporită de a oferi servicii legal & tax din punct de vedere juridic și comercial.

„Decizia de extindere a prezenței NNDKP în Cluj a fost luată pe fondul dezvoltării comunității locale de afaceri, în contextul în care orașul și-a creionat o strategie cu direcții de acțiune concrete. Aș menționa zona de start-up din sectorul tehnologiei în care companiile și autoritățile conlucrează pentru poziționarea orașului ca locul unde trebuie să fii, să investești, să crești.

Ne dorim să fim o parte activă a acestui proiect, iar alăturarea echipei PCA ne face mai „bine echipați” pentru acest pas. Abordarea de business a PCA va amplifica în Cluj conceptul-umbrelă propus de NNDKP la nivel național – abordarea integrată a serviciilor juridice și fiscale propuse clienților noștri, sub marca „legal & tax”, a declarat Ion Nestor, partener senior al NNDKP.

Noua echipă a de la Cluj va număra 20 de avocați și personal administrativ, fiind  coordonată de Ciprian Păun și de Cristina Bidiga, care au experiență în domeniu de peste 15 ani.

„Considerăm că acest pas va reprezenta un plus pentru piața serviciilor de avocatură din Transilvania și deschide serviciile de înaltă calitate ale NNDKP către piața antreprenorială a investitorilor ardeleni. Acest proiect este un răspuns al pieței avocaturii de business la dezvoltarea extraordinară a mediului de afaceri din zona Transilvaniei în general și a Clujului în special.

Îmi doresc ca noua echipă să se impună pe piața relevantă ca o structură profesionistă, deschisă la provocările economiei contemporane, iar clienții locali să beneficieze de rețeaua de arii de practică și de birouri regionale ale NNDKP pentru o dezvoltare rapidă la nivel național și internațional”, a precizat Ciprian Păun, șef birou NNDKP Cluj-Napoca.

NNDKP va acoperi pe plan regional servicii juridice și fiscale, inclusiv drept fiscal, fuziuni și achiziții, drept societar și comercial, drept imobiliar, dreptul muncii, dreptul de proprietate intelectuală, drept bancar și finanțări, precum și dreptul penal al afacerilor. Geografic, biroul va gestiona nevoile de asistență și reprezentare din județele Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Alba.

Acesta va fi integrat în structura NNDKP CELF la nivel național. Ciprian Păun este practician în domeniile drept fiscal, drept comercial, GDPR și a coordonat în ultimul an tranzacții de fuziuni și achiziții în domeniile medical, tehnologia informației, real estate, industria materialelor de construcții.

NNDKP este promotor al avocaturii de afaceri în România de 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale. Cu birouri la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara și Braşov, NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală companiilor active în diverse sectoare ale industriei.

Comenteaza