Fuziuni şi achiziţii de 3 miliarde de euro în 2015

Fuziuni şi achiziţii de 3 miliarde de euro în 2015
Valoarea pieţei de fuziuni şi achiziţii din ţara noastră s-a majorat cu 160% în 2015 şi a trecut de 3 miliarde de euro.

„Ultimii doi ani au fost foarte buni pentru activitatea de fuziuni şi achiziţii la nivel global, pe fondul menţinerii ratelor dobânzilor la niveluri extrem de scăzute. Pentru că perioada „banilor ieftini” pare a se apropia de sfârşit, ne așteptăm ca investitorii să căute randamente tot mai ridicate, uitându-se mai mult către oportunităţile din pieţele emergente stabile, cum sunt economiile est-europene”, a declarat Radu Stoicoviciu, liderul departamentului de tranzacţii și consultanţă al PwC România.  
 
„Optimismul pieței este în creștere, într-un context economic favorabil. 2016 a început promiţător, după ce au fost anunţate mai multe tranzacţii mari precum vânzarea Albalact (foto), a Băncii Carpatica sau a McDonald’s România. Ne așteptăm ca tendința de creștere a pieței de fuziuni și achiziții să continue, atât în sectorul bancar sau cel imobiliar. Ne așteptăm la continuarea tendinței de consolidare a pieței serviciilor medicale și la o creștere a numărului de tranzacții în domeniul agricol”, a precizat Anda Rojanschi, asociat la D&B David și Baias.

Cele mai multe tranzacţii s-au realizat în producţia industrială şi imobiliare, iar valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 26 de milioane de euro, activitatea de fuziuni şi achiziţii fiind dominată de tranzacţii mici şi medii. PwC este liderul pieţei de consultanţă în fuziuni şi achiziţii din România, având finalizate tranzacţii de 1,3 miliarde de euro în intervalul 2007-2015.

Comenteaza