Garanția pentru piesele de schimb, raritate la service-urile din Cluj

Garanția pentru piesele de schimb, raritate la service-urile din Cluj

Mai multe service-uri auto din județul Cluj au fost penalizate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru lipsa precizărilor referitoare la garanție, etichete netraduse sau promoții înșelătoare.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

ANPC a plicat amenzi de aproape 500.000 de lei la service-uri și dealeri auto din toată țara, la o treime dintre cei 386 de operatori economici, care activau atât pe segmentul service-urilor auto şi în comercializarea sau promovarea de autoturisme şi piese auto în cadrul spaţiilor aferente showroom-urilor.

În județul Cluj inspectorii au descoperit lipsa precizărilor cu privire la garanţia pieselor de schimb sau a lucrărilor realizate, elementelor de informare-caracterizare de pe eticheta produsului sau etichete netraduse în limba română pentru piesele de schimb auto de import.

O altă neregulă a fost lipsa afişării sau afişare neconformă a preţurilor şi tarifelor orare (preţurile sau tarifele afişate nu corespund cu cele din deviz, în sensul că sunt mai mici decât cele prevăzute în documentele oficiale, nu sunt aşezate la loc vizibil sau sunt afişate în mod echivoc, fără a avea toate explicaţiile necesare).

Pe lista neconformităţilor s-au mai regăsit abateri privind promoţiile. ANPC i-a asigurat pe consumatori că supraveghează atent piaţa pentru a verifica modul în care operatorii economici le respectă drepturile, în timpul actului comercial.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza