Garanții de stat pentru IMM-uri, promite Boc

Garanții de stat pentru IMM-uri, promite Boc
Premierul Emil Boc a anunțat că guvernul pregătește un proiect de OUG pentru sprijinirea IMM-urilor cu garanţii de stat şi subvenţionare parţială a dobânzii.

"Acum pregătim, şi săptămâna viitoare vom discuta, probabil, în primă lectură, astfel încât până la 1 iulie să adoptăm în Guvern un proiect de OUG pentru sprijinirea IMM-urilor cu garanţii de stat şi subvenţionare parţială a dobânzii, pentru ca acestea să poată contracta credite în vederea susţinerii investiţiilor şi a locurilor de muncă. Este o măsură suplimentară care nu a fost până acum aprobată pe lângă alte măsuri de stimulare a firmelor care angajează şomeri peste 40 de ani, sau care mai au trei ani până la pensie, absolvenţi sau persoane cu dizabilităţi", a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, toate aceste firme beneficiază de sprijin financiar din partea statului pe o perioadă de la unu la trei ani.

"Se dau 500 de lei, sau 600-700 de lei pentru absolvenţi, pentru fiecare persoană angajată. Sunt politici active care au scopul de a genera locuri de muncă sau de susţinere a investiţiilor", a afirmat Boc.

 

Etichete
Comenteaza