Garda Forestieră Cluj a descins în Apuseni. Două companii amendate

Garda Forestieră Cluj a descins în Apuseni. Două companii amendate

Două societăți comerciale au fost depistate cu nereguli în urma unui control al Gărzii Forestiere Județene Cluj (GFJ) Cluj, lemnul fără documente justificative fiind confiscat.

30 mc de material lemnos au fost confiscați de la Albac și la Bistra, în urma unor controalelor efectuate. Cu această ocazie au fost aplicate amenzi de 15.000 de lei.

Prima sancțiune a fost aplicată ca urmare a unui control efectuat de polițiști și specialiști silvici ai GFJ cu ocazia căruia s-a constatat că firma ar fi expediat 16,5 mc de material lemnos, fără aviz de însoțire, iar pentru trei avize de însoțire completate nu au fost respectate obligațiile de verificare în aplicația SUMAL.

Polițiștii din Albac au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10.000 de lei și măsura complementară a confiscării valorice a cantităţii de 16,5 mc de material lemnos, față de o societate comercială locală specializată în exploatarea lemnului.

Specialiști din Ocolului Silvic Valea Arieșului – Câmpeni și polițiști au efectuat și o verificate la punctul de lucru din Bistra al altei societăți de prelucrare a lemnului.

Ei au constatat că firma deținea 16,4 mc de material lemnos, fără ca reprezentanții săi să poată prezenta documente legale de proveniență. Materialul lemnos a fost confiscat, iar față de administrator a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă de 5.000 de lei.

În cadrul unei acțiuni precedente, derulată pe Valea Sălăuței și pe Valea Bârgăului, GFJ și poliția au aplicat sancțiuni de 16.000 de lei și au confiscat 60 mc de material lemnos, în urma unor verificări în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Aici au fost constatate două infracțiuni de tăiere și furt de arbori, motiv pentru care polițiștii au demarat cercetările. Ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea cantității de 60,5 mc material lemnos, în valoare totală de 10.224 de lei.

Comenteaza