Gaură de peste 1 miliard dolari pentru victimele înșelăciunilor crypto

Gaură de peste 1 miliard dolari pentru victimele înșelăciunilor crypto
| Foto: SergeyNivens - Depositphotos.com

Peste 46.000 de persoane au raportat că au pierdut peste 1 miliard de dolari în urma unor escrocherii cu criptomonede de la începutul anului 2021, a anunţat vineri într-un raport Comisia Federală pentru Comerţ (FTC), conform Reuters.
 

Aproape jumătate dintre persoanele care au raportat că au pierdut monede digitale în urma unei înşelăciuni au spus că totul a început cu un anunţ, o postare sau un mesaj pe o platformă de socializare, potrivit FTC.

Febra criptomonedelor a atins anul trecut un nivel maxim, bitcoin atingând un nivel record de 69.000 de dolari în noiembrie.

Rapoartele arată că social media şi criptomonedele sunt o combinaţie propice pentru fraude, a precizat agenţia, adăugând că aproximativ 575 de milioane de dolari din toate pierderile legate de fraudele cu monede digitale au fost legate de „oportunităţi de investiţii false".

Aproape patru din zece dolari pierduţi în urma unei fraude care îşi are originea în social media au fost pierduţi în cripto, mult mai mult decât orice altă metodă de plată, Instagram, Facebook, WhatsApp şi Telegram fiind platformele de socializare de top în astfel de cazuri, potrivit raportului.

Pierderea medie raportată pentru o persoană a fost de 2.600 de dolari, iar bitcoin, tether şi ether au fost principalele criptomonede pe care oamenii le-au folosit pentru a plăti escrocii, a precizat FTC.
 

Comenteaza