Gemenii miliardari au renunțat la pariul pe producătorul primului vaccin Covid după un câștig de 550% pe bursă

Gemenii miliardari au renunțat la pariul pe producătorul primului vaccin Covid după un câștig de 550% pe bursă
| Foto: Financial Times

Frații Struengmann au decis să vândă o parte din participația lor la BioNTech, care a produs primul vaccin Covid în colaborare cu Pfizer.

Frații gemeni din spatele uneia dintre cele mai mari averi farmaceutice din lume își reduc participația majoră în producătorul de vaccinuri Covid-19 BioNTech, pe măsură ce cererea pentru vaccin scade.

O firmă de investiții care acționează în numele lui Thomas și Andreas Struengmann a vândut în 2023 acțiuni BioNTech SE de aproximativ 110 milioane de dolari și a anunțat luna trecută că urmează să încaseze aproape dublul acestei sume într-una dintre cele mai mari acțiuni de vânzare a acțiunilor listate la Bursa din New York, potrivit autorităților de reglementare, citate de Bloomberg.

Frații, care au fost investitori seed în BioNTech, sunt în continuare cei mai mari acționari ai companiei germane, cu un pachet de aproximativ 43%, înaintea viitoarelor vânzări. BioNTech a colaborat cu Pfizer Inc. pentru a dezvolta primul vaccin Covid aprobat de FDA.

Un reprezentant al fraților Struengmann, acum în vârstă de 73 de ani, care au o avere netă combinată de aproximativ 23,4 miliarde de dolari, conform indicelui miliardariilor Bloomberg, nu a răspuns la solicitarea de a comenta vânzarea acțiunilor. de asemenea, nici reprezentanții BioNTech nu au acceptat să comenteze.

Vânzările arată că frații își dau seama din ce în ce mai mult de câștigurile pe care le-au obținut din pariul lor timpuriu pe BioNTech, companie ale cărei acțiuni au ajuns la prețuri record în timpul pandemiei.

Acțiunile au scăzut de atunci, pe măsură ce cererea scade pentru vaccinul Covid, ceea ce a determinat compania să-și reducă prognoza pentru vânzările de vaccin din acest an cu 20%. Totuși, frații Struengmann sunt gata să marcheze câștiguri majore după ce au investit inițial, la fondarea BioNTech în 2008, 150 de milioane de euro (186 de milioane de dolari). Acțiunile au urcat cu peste 550% de la oferta publică inițială din SUA în 2019 și au crescut cu până la 9,1% luni, după ce compania a raportat un profit neașteptat.

Frații Struengmann intensifică vânzările de acțiuni la cel mai mare activ al lor listat la bursă în timp ce conduc achiziția Schuelke & Mayr GmbH, afacere care urmează să fie încheiată în acest trimestru și care a evaluat producătorul german de dezinfectant pentru mâini la aproximativ 1,5 miliarde de dolari. De asemenea, frații au alocat fonduri pentru cel puțin trei companii aflate în stadiu incipient, inclusiv firma daneză de biotehnologie Bactolife și compania germană de proteine de mătase AMSilk, pe lângă faptul că și-au sporit recent deținerile imobiliare.

Vânzările semnalează că miliardarii vor continua să parieze pe sectoarele farmaceutic, științele vieții și imobiliare, care stau la baza strategiei de gestionare a averii lor. Frații Struengmann fac acest lucru prin Athos, una dintre cele mai mari companii de familie din lume, care a fost înființată la scurt timp după ce Novartis AG a anunțat, în 2005, achiziția producătorul de medicamente al acestora, Hexal, împreună cu participația lor în afiliatul EON Labs, pentru suma totală de 5,7 miliarde de euro.

Athos a fost condus timp de mai bine de un deceniu de președintele BioNTech, Helmut Jeggle, dar s-a retras de la conducerea firmei din München în 2021 pentru a se concentra pe propriile sale proiecte. În acel an, a fost recrutat directorul general Wolfgang Kessler, un profesionist veteran în investiții cu experiență în domeniul imobiliar.

De atunci, frații au dezvăluit că au cumpărat o clădire de 26 de milioane de lire sterline într-unul dintre cartierele financiare ale Londrei și, de asemenea, construiesc peste 20 de case de lux într-o locație pe malul unui lac din țara lor natală Germania. Anul acesta, ei și-au sporit participația în compania nemțească de biotehnologie Formycon AG și au cumpărat un pachet de acțiuni la NexWafe, un producător de napolitane solare care are ca investitori diviziile Mukesh Ambani Reliance Industries Ltd. și Saudi Aramco.

Comenteaza