Accesa, preluată de Ratiodata. Joint-venture de IT la Cluj

Accesa, preluată de Ratiodata. Joint-venture de IT la Cluj
Grupul german își va extinde activitatea în România, angajând 400 de oameni | Foto: Accesa

Societățile Accesa (România) și Ratiodata (Germania) vor acționa ca partenere în cadrul unei noi companii înființate în acest an la Cluj care va accelera prin intermediul tehnologiei, business-uri din domeniile bancar, asigurări și sănătate. Firma clujeană a fost achiziționată de grupul german.

Compania de tehnologia informației din Cluj-Napoca a devenit parte a grupului german Ratiodata, din structura de IT delivery a băncilor Volksbank și Raiffeisen. Cele două companii vor angaja 400 de specialiști în acest domeniu în următorii trei ani.

Prin această achiziție, grupul își va extinde capacitatea de a oferi clienților servicii end-to-end de transformare digitală. Ratiodata este specializat în livrarea de servicii IT descentralizate, self-service și soluții de digitalizare.

Un brand cheie în structura de IT delivery a Volksbank și Raiffeisenbank, Ratiodata oferă soluții personalizate pentru domenii strict reglementate: industria bancară sau serviciile financiare. Cele două companii au colaborat în ultimii patru ani, Accesa susținând strategia de digitalizare a Radiodata și dezvoltarea de soluții avansate.

„În contextul dezvoltării parteneriatul nostru cu Accesa, la începutul acestui an am lansat RARo, un joint venture care propune o alăturare a competențelor noastre, în direcția accelerării business-urilor din  domenii reglementate, cum ar fi băncile, asigurările și asistența medicală”, a declarat Martin Greiwe, purtător de cuvânt al board-ului Ratiodata.

La fel ca în cazul RaRo, atât numele, cât și brandul Accesa își vor continua evoluția. Sub conducerea viitoarei echipe româno-germane, cele două companii vor urma un ghid clar de direcții atât pentru business-ul existent, cât și pentru cel nou. RARo se va adresa companiilor din industrii reglementate, iar Accesa celor nereglementate, livrând aceleași servicii complete de evoluție digitală.

În următorii trei ani Grupul Ratiodata își propune să angajeze în România 400 de profesioniști IT, inclusiv specialiști în domeniul riscurilor, ingineri cu experiență în tehnologiile cheie, profesioniști cu abilități analitice și cunoștințe de germană.

Accesa este o companie tehnologică de top, cu sediul în Cluj-Napoca și birouri în Zurich, Oradea și München, cu o echip de 700 de oameni în 20 de centre de competență. Ratiodata AG este unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme și servicii IT din Germania în domeniile tehnologiilor pentru industria bancară și digitalizarea documentelor, cu 1.400 de angajați, în 14 locații și afaceri de 300 de milioane de euro.

RARo Cluj-Napoca, România, a fost înființată în 2020, sub formă de joint-venture, alături de Accesa IT-Group GmbH - furnizor de servicii IT. Fiind o filială deținută integral de Fiducia & GAD IT, RARo este partener al Cooperative Financial Network of the Volksbanken Raiffeisenbanken. Principalii competitori din Cluj în domeniul de activitate realizarea softului la comandă erau Endava, NTT DATA, Softvision, Betfair și Iquest.

Comenteaza