Gigantul Emerson finalizează complexul de la Cluj

Gigantul Emerson finalizează complexul de la Cluj
Grupul american dă în folosinţă în aceste săptămâni noua etapă a proiectului din campusul din Tetarom II. În 2013 se deschide un nou şantier, pentru ultima suprafaţă de teren disponibilă în parcul de pe Bulevardul Muncii.

Compania a ajuns la 1900 de angajaţi, iar graficul de recrutări prevede atingerea pragului de 2.000 de oameni înainte de închiderea anului, a anunţat conducerea Emerson. Următorul complex de birouri şi hale, acum în proiect, va fi finalizat în 2014, la şase ani de la inaugurarea oficială a campusului din Tetarom II a concernului american.

Ocupantul parcului industrial Tetarom II din Bd. Muncii a început în primăvară lucrările pentru noua etapă din extinderea campusului de la Cluj: un proiect cu funcţiuni combinate care include o hală de 18.000 mp (echivalentul celor trei unităţi de producţie deja funcţionale) şi o componentă de birouri (pentru activităţi de inginerie, suport, back office şi servicii financiare), cu o capacitate de aproape 900 de oameni. Construcţia halei a fost finalizată, iar în această perioadă se va lucra la echiparea unităţii pentru diviziile companiei care vor opera aici. Prima instalată va fi una dintre diviziile deja operaţionale la Cluj, Roxar, care se extinde în noile spaţii de producţie create. Noua hală devine complet operaţională în termen de aproximativ un an. La jumătatea lunii a fost dată în folosinţă şi clădirea de birouri, însă aceasta nu este încă finalizată. "Am terminat o treime din complexul de birouri, care e deja parţial funcţional; acum a început instalarea primilor oameni, aşa că ne-am rezolvat problema, fiindcă riscam să intrăm în criză de spaţiu. În aproximativ trei luni finalizăm şi partea de birouri", a menţionat Călin Banciu, director general Emerson România. Campusul de la Cluj a ajuns la 1.900 de angajaţi, potrivit datelor oferite de conducerea companiei, iar ţinta pentru final de an este atingerea pragului de 2.000 de persoane.

Pentru acest an compania are în plan deschiderea unui nou şantier în parcul ocupat la Bulevardul Muncii: tot un complex mixt, cu spaţii de producţie şi birouri, pentru încă 500 de angajaţi. "Ar mai fi nevoie de o hală până în ianuarie şi de încă o clădire de birouri care ar tebui să fie gata la mijlocul anului viitor. Acum facem proiectul pentru obţinerea autorizaţiilor necesare şi, cu asta, am cam ocupat terenul disponibil la Cluj. Mergem înainte şi cu proiectul din Oradea", a precizat Banciu.

Emerson are în lucru o unitate şi la Oradea, unde a anunţat o investiţie de 50 de milioane de euro în parcul industrial Euro Business, ce aparţine municipalităţii locale. Emerson România a primit în concesiune 14 ha pe care va construi facilităţi de producţie, inginerie şi suport pentru unităţi de afaceri din cadrul grupului. Investiţia va crea 1.500 de locuri de muncă şi va avea două componente: o hală de producţie şi o clădire de birouri. La Cluj, concernul american şi-a inaugurat în 2008 campusul din Tetarom II, când conducerea grupului anunţa că la finalizare grupul va avea peste 2.000 de angajaţi la Cluj, iar investiţiile realizate aici vor depăşi 125 de milioane de euro.

Americanii, în Top 10 firme de Cluj

În topul companiilor cu sediu în Cluj după cifra de afaceri realizată în 2012, Emerson s-a situat pe locul 9. Emerson România, societate specializată în activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 309 milioane de lei. Astfel, afacerile din România ale grupului american Emerson au urcat anul trecut cu 104 milioane de lei faţă de 2011, profitul a crescut de la 28 de milioane la 40 de milioane, iar numărul de salariaţi aproape s-a dublat, ajungând la 1.313.

 

Etichete
Comenteaza