Gigantul Uber, lovit de pandemie. Ce soluții de criză au găsit americanii

Gigantul Uber, lovit de pandemie. Ce soluții de criză au găsit americanii
| Foto: Business Insider

Nici compania de ride-sharing Uber nu a fost ocolită de criza economică. S-a decis vânzarea diviziei de mașini autonome.

Potrivit Playtech.ro, măsurile de tip lockdown au lovit business-ul, așa că americanii caută să facă rost de niște bani.

Înainte de pandemie, compania Uber a prevăzut că viitorul este reprezentat de mașini autonome, așa că a investit într-o divizie care să se ocupe de acest proiect. Ideea era ca, pe lângă serviciile de ride-sharing, să aibă și propria flotă pe care o putea folosi în unele zone.

Dar, cum pandemia a dat lucrurile peste cap, Uber a decis să vândă divizia de mașini autonome startup-ului Aurora, însă în anumite condiții. Mai exact, le-a oferit cumpărătorilor o finanţare de 400 de milioane de dolari, ca să nu cedeze total controlul.

 O tranzacţie asemănătoare a avut loc în primăvara acestui an când startup-ul american de transport cu trotinete electrice Lime a preluat producătorul de biciclete electrice JUMP de la Uber, după o finanţare de 170 de milioane de dolari, printre investitori numărându-se chiar Uber.

Divizia de maşini autonome a adus anul trecut companiei venituri 42 de milioane de dolari, dar a contribuit semnificativ la pierderile de jumătate de miliard de dolari înregistrate de Uber anul trecut. De asemenea, pentru a putea susţine divizia de maşini autonome Uber a vândut anul trecut participaţii în valoare de 1 miliard de dolari pe care le deţinea la Toyota şi SoftBank.

Aurora va prelua prin această tranzacţie şi cei 1.200 de angajaţi ai diviziei Uber, care se vor alătură celor 600 de angajaţi ai startup-ului evaluat anul trecut la 2,5 miliarde de dolari.

Comenteaza