Goana absolvenţilor după locuri de muncă VIDEO

Goana absolvenţilor după locuri de muncă VIDEO
Locuri de muncă pentru absolvenţii din Cluj. Cei care au terminat o facultate au putut să opteze astăzi, la Cluj Arena, pentru o paletă largă de joburi, de la farmacist la consilier juridic. În oferta angajatorilor au existat şi slujbe pentru absolvenţi de liceu sau de şcoli profesionale.

Cei mai buni poliţişti îi poţi descoperi la târgul de joburi. Şcoala de Poliţie a optat să-şi promoveze cursurile astăzi, la Cluj Arena.

"Publicul nostru ţintă sunt absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, vârsta maximă de 27 de ani. Promovăm admiterea din vara viitoare, când vom scoate 150 de locuri la concurs", a declarat subcomisar Alice Popa.

Angajatorii s-au plâns că numarul participantilor la târg a fost mult mai mic decât anul trecut. În oferte s-au regăsit posturi de vânzători, bucătari sau tehnicieni. Şi multe altele.

"Suntem o firmă care face costume de baie şi lenjerie intimă şi căutăm confecţioneri şi confecţioneri textilişti. Trebuie să fie specializaţi? Da, pentru confecţioneri textilişti, da, trebuie să aibă facultatea de textile, pentru confecţioneri, puţină experienţă", a spus Mihaela Feur.

Absolvenţii s-a înghesuit la brandurile cunoscute care au venit cu standuri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Dintre cei aproape 58.000 de absolvenţi înregistraţi la ANOFM în perioada 1 iunie-31 august 2013, 80% au terminat studii medii şi profesionale. Pentru a intra în baza de date a companiilor, cei care au fost, astăzi, la Bursa locurilor de muncă au fost nevoiţi să lase un CV şi o scrisoare de intenţie.

 

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza