Goană după antreprenorii din IT la Cluj. Accelerator de afaceri, lansat la The Office

Goană după antreprenorii din IT la Cluj. Accelerator de afaceri, lansat la The Office

Un program de accelerare a afacerilor din tehnologie se va extinde anul acesta la Cluj-Napoca, în parteneriat cu companii locale și internaționale în domeniu.

“Căutăm antreprenori curajoși care să dorească să se extindă la nivel european sau global, care vor să știe cum să se prezinte mai bine în fața investitorilor sau cum să facă un business plan corect. În urma etapei de incubare vom selecta 3-4 firme care vor participa ulterior în programul de accelerare de la București și implicit vor avea șansa să ajungă la conferințe globale sau să atragă finanțări. Totul depinde de cât de competitivi vor fi”, a menționat Daniel Dumitrescu, director al InnovX.

“Sunt convins că unul dintre motoarele pentru dezvoltarea comunitară este spiritul antreprenorial; mereu am încercat să susțin inițiativele inovative, cu potențial real. Întotdeauna îi voi încuraja pe tinerii antreprenori să meargă până la capăt, când vor găsi ceva care funcționează, când lucrurile merg bine. Să renunțe la atitudinea defensivă, să se concentreze pe oportunități. O oportunitate clară este participarea în cadrul acceleratorului”, spune Voicu Oprean, CEO al AROBS.

Programul inițiat de BCR va cuprinde trei etape de incubare la care vor putea participa câte 20 de antreprenori din Transilvania. Ulterior, cele mai bune start-up-uri vor fi selectate în programul de accelerare de la București. Lansarea programului InnovX va avea loc în 30 ianuarie, la The Office Cluj.  

Antreprenorii din regiunea Transilvania se pot înscrie până la 6 martie pentru prima grupă de incubare, denumită start-ups. Anul acesta vor fi selectate câte 20 de companii pentru fiecare categorie ale programului: start-ups (cifra de afaceri sau finanțare atrasă de 100.000 - 1 milion de euro); grinders (până la 100.000 de euro); scale-ups (peste 1 milion de euro).

Programul este dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza