Goana după job-uri: salarii de la 300 de euro, tichete de masă şi beneficii medicale VIDEO

Goana după job-uri: salarii de la 300 de euro, tichete de masă şi beneficii medicale VIDEO
Salarii care pornesc de la aproximativ 300 de euro pe lună, contract de muncă pe perioadă determinată şi beneficii precum tichete de masă, servicii medicale sau abonamente la spa. Asta oferă companiile multinaţionale viitorilor angajaţi pe care îi recrutează în aceste zile, în cadrul unui târg de cariere organizat într-un centru comercial din Cluj-Napoca.

Majoritatea companiilor multinaţionale preferă să angajeze tineri proaspăt ieşiţi de pe băncile şcolii, fără experienţă, cărora le oferă un training complet.

Iar doritori sunt destui, pentru că majoritatea celor care erau cu CV-urile în mână, astăzi, la târgul de cariere, erau, fie studenţi, fie absolvenţi.

Angajatorii se feresc să dea cifre exacte atunci când vine vorba de salariu. Mai ales că remuneraţia se face în funcţie de sarcinile pe care le are fiecare angajat.

"Cel puțin aici la târg nu povestim cu ei și nici nu ne întrabă de salarii. Sigur subiectul salariilor e important, îl avem în vedere la interviu, ăla e și momentul în care, avândf în vedere pregătirea pe care o au își evalueayă sau reevaluează așteptările pe care le au de la angajator", a declarat Claudiu Câmpian, resonsabil recrutare.

Unii angajaţi fără experienţă sunt mulţumiţi să primească un salariu fix, plus bonusuri de performanţă, alţii, însă îşi doresc direct o funcţie de conducere, cu un salariu pe măsură, spun angajatorii.

Cele peste 30 de firme prezente la tărgul de cariere de la Cluj oferă cele mai multe locuri de muncă în domeniile finanţe şi limbi străine.

Târgul generalist de cariere va fi urmat peste trei zile de un târg de locuri de muncă specializat pe IT.

 

Comenteaza