Grăbiți-vă la cumpărat mașini noi! Statul vă dă gratis până la 2.000 de euro pe cele vechi

Grăbiți-vă la cumpărat mașini noi! Statul vă dă gratis până la 2.000 de euro pe cele vechi

Administrația Fondului de Mediu (AFM) a suplimentat cu 130 de milioane de lei programul Rabla Clasic, în baza căruia cumpărătorii de autovehicule noi care și le dau pe cele vechi la casat primesc o subvenție de la stat de până la 9.200 de lei.   

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Programul "Rabla Clasic"va fi suplimentat cu 20.000 de prime de casare. De luni, 19 august, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validați pentru îndeplinirea formalităților de înscriere în vederea accesării programului de stimulare a înnoirii parcului auto național.

Acesta a fost suplimentat cu 130 de milioane de lei, respectiv 20.000 de prime de casare. Numărul primelor de casare acordate în 2019 va depăși numărul primelor de casare acordate până acum de Administrația Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare în acest an.

Cuantumul primei de casare pentru Rabla Clasic este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare și se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcționare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) și/ sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanțări în cuantum de 9.200 lei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza