"Greii" Clujului, înrolaţi de Universitatea Tehnică

Oameni de decizie din cele mai importante companii din Transilvania au fost cooptaţi într-o structură care să faciliteze pătrunderea pe piaţa muncii a studenţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

Comitetul Consultativ al Rectorului (CCR) este format din personalităţi reprezentantative din domeniul socio-economic la nivelul regional de operare al universității, invitate în nume propriu de către rector, fiind compus din 12 membri.
 
Din acesta fac parte preşedinţi sau manageri ca Horia Ciorcilă - Banca Transilvania, Konrad Kaschek - Bosch, Balazs Hopka - Emerson, Mihaela Popescu - TenarisSilcotub, Proutcha Falk - Star Transmission, Teofil Mureșan - Electrogrup, Voicu Oprean - AROBS, Dorin Stoian - Comelf, Cristian Bulboacă - CON-A, Nicolae Petri - Diferit, Jon Loebbaka - Universal Alloy Corporation, Tiberiu Markos - Asociaţia Economică Româno-Germană. 

Marile companii, cointeresate de produsele UTCN
 
„Deschizător de drumuri, Cluj-Napoca și-a câștigat titulatura de oraș inteligent, Smart City, prin abordările inovative în soluționarea diverselor provocări locale. Acțiunea inițiată se aliniază la aceasta prin implementarea conceptului de “smart specialization” vizând o dezvoltare regională, națională și transnațională accelerată, prin cointeresarea marilor firme în produsele universității.
 
Înființarea CCR vizează o abordare a educației raportată la realitățile socio-economice și maximizarea opțiunilor studenților în implementarea cunoștințelor în piața muncii, în intervalul 2017 -2020. Instituția noastră înțelege faptul că, într-o societate bazată pe cunoaștere, universitatea devine un factor de creștere economică la nivelul comunității și un agent de bunăstare pentru fiecare individ care beneficiază de serviciile ei. 
 
În acord cu contextul actual al dezvoltării comunității regionale, UTCN înțelege să integreze în componentele misiunii sale abordările strategice europene, naționale și regionale care prezintă pe de o parte un potențial real pe de o parte de poziționare competitivă a universității în mediul academic național și internațional, iar pe de alta, unul de convergență cu direcțiile de dezvoltare economică inteligentă a regiunilor pe care le deservește”, motivează conducerea UTCN .

Inovarea, conectată la afacere
 
„Mă bucură deschiderea arătată de conducerea marilor companii și în mod special prezența numeroasă a acestora în cadrul primei întâlniri a CCR. Devine evident că împreună putem îmbunătăți sistemul educațional prin raportarea studenților la provocările reale ale mediului socio-economic și că doar în acest mod inovarea este posibilă”, a declarat rectorul UTCN, Vasile Topa.
 
“Studenții au nevoie de contexte socio-economice care să îi favorizeze, atât în timpul studiilor, cât și după absolvire, existând astfel plusvaloare pentru ei și pentru companii, deci pentru societate. Trăim vremuri în care stă în puterea noastră să aducem împreună toate valorile pentru un prezent și un viitor așa cum ni-l dorim, de aceea acest demers este de fapt o necesitate”, a menţionat prorectorul Daniela Popescu.
             
Structura UTCN cuprinde 12 facultăți care funcționează în cele două centre universitare, Cluj-Napoca și Baia  Mare, la care se adaugă extensiile din localitățile reședință de județ Alba Iulia, Bistrița, Satu Mare și Zalău.

Comenteaza