Gropile îi costă. E.On Gaz a spart 899 străzi şi a investit 23 milioane de lei în modernizări

Gropile îi costă. E.On Gaz a spart 899 străzi şi a investit 23 milioane de lei în modernizări
Şedinţă comună astăzi a primarului Sorin Apostu cu şefii distribuitorului de gaze E.On Gaz, după ce angajaţii acestuia din urmă au spart străzile din Cluj-Napoca de peste 800 de ori în acest an. Numai strada Republicii a fost spartă de şapte ori. În weekend.

Patru străzi din oraş - Calea Turzii, Detunata, Tatra şi Lupeni, au fost luate în discuţie, având în vedere că primele două au deja aprobate studiile de fezabilitate, urmând să se deruleze lucrările, iar pentru ultimele două, Tatra şi Lupeni, numărul sesizărilor din partea cetăţenilor este foarte mare. "Pentru aceste obiective municipalitatea clujeană a primit aviz nefavorabil din partea E.On din cauza faptului că pe aceste străzi compania urmează să intervină cu lucrări de modernizare. Din păcate, conducerea E.On nu a putut da un termen exact pentru începerea investiţiilor pe aceste străzi", explică reprezentanţii Priomăriei Cluj-Napoca. "Dacă ar fi după E.On nu am putea interveni deloc cu reparaţii la străzi. Am sperat ca astăzi să obţinem nişte răspunsuri clare pentru că oraşul nu poate sta blocat. Terenul face mai mult decât munca de birou, aşa că o să ne deplasăm pe teren împreună cu dânşii să vedem pe care porţiuni ne putem apuca de lucru", a explicat primarul Sorin Apostu.

Conform Primăriei, numai în acest an E.On Gaz a spart străzile oraşului de 889 de ori.
În replică, purtătorul de cuvânt al distribuitorului, Oana Trandafir, spune că obiectivul companiei este "furnizarea gazelor naturale în condiţii de securitate". "Proiectele de investiţii privind reabilitarea şi modernizarea reţelor de distribuţie sunt lucrări complexe care necesită o proiectare prelabilă, timp de execuţie, precum şi finanţarea necesară. Pentru a asigura un grad de securitate ridicat, reţelele de distribuţie sunt monitorizate permanent de echipele specializate ale companiilor, iar în cazul depistării unor defecte este nevoie de o intervenţie rapidă", a explicat Trandafir.


Ea adaugă că în majoritatea localităţilor unde E.ON operează reţele de distribuţie investiţiile în reţele sunt agreate şi coroborate cu planurile de investiţii ale autorităţilor locale. "În cazul municipiului Cluj-Napoca, planurile de investiţii ale E.ON Gaz Distribuţie au fost transmise din timp autorităţilor locale pentru ca planurile acestora să poată fi corelate cu intervenţiile la reţeaua de gaze naturale", spune ea.


Proiectele de reabilitare ale companiei numără branşamente şi înlocuirea de conducte pe o lungime de 50 de kilometri iar valoarea investiţiilor a fost calculată la 23 milioane de lei. Cele mai importante investiţii sunt pe strzile Donath, Gruia, Măcieşului, Târnavelor, Cometei, Detunata şi Traian Moşoiu.

Comenteaza