Groupama în loc de BT Cafe

Groupama în loc de BT Cafe
Banca Transilvania a renunţat la cafeneaua amenajată la parterul clădirii albastre de pe George Bariţiu nr. 1. În spaţiul rămas liber se va muta compania franceză care a preluat fosta firmă de asigurări a BT.

După ce şi-a închis recent şi cafeneaua din zona Dorobanţi din capitală, Banca Transilvania (BT) a renunţat, la începutul lunii, şi la unitatea din centrul Clujului. Aceasta a fost inaugurată în 2007, în urma unei investiţii anunţate de 200.000 de euro.
"Banca Transilvania a încetat colaborarea cu furnizorul local de produse şi servicii specifice, care era partenerul BT în acest proiect. Spaţiul cafenelei va servi, în viitorul apropiat, extinderii activităţii companiei de asigurări Groupama - fosta BT Asigurări. Au fost întrevăzute oportunităţi în acest sens, cu atât mai mult cu cât respectiva companie are sediul în clădirea BT, aflată pe str. G. Bariţiu nr. 1", au transmis oficialii băncii. Unitatea nu mai este deschisă de la începutul lunii iunie. BT a investit 7 milioane de euro pentru extinderea sediului central al grupului de la Cluj, inaugurat în aprilie 2007 - imobil la parterul căruia a funcţionat şi BT Café. Din această sumă, peste 200.000 de euro au fost alocaţi primei cafenele bancare din Cluj-Napoca, BT Café - str. G. Bariţiu nr. 1. Al doilea imobil de birouri al băncii din centru a fost amenajat în fosta clădire albastră Romtelecom, amplasată pe aceeaşi stradă unde BT îşi stabilise deja sediul din municipiu.

Recent, BT şi-a închis şi cafeneaua amplasată în zona Dorobanţi din Bucureşti. În locul acesteia, BT va deschide o agenţie dedicată clienţilor de Private Banking, cu peste 100.000 de euro în conturi. Oficialii grupului financiar au dat o explicaţie similară cu cea privind situaţia Clujului şi pentru renunţarea la unitatea din Bucureşti - cafeneaua a fost închisă după ce banca a încetat colaborarea cu firma care presta servicii pentru BT Café, sub brandul Cup&Cino. Cu toate acestea, reprezentanţii băncii clujene susţin că păstrează în continuare sub-brandul sub care a dezvoltat aceste unităţi. "BT nu renunţă la sub-brandul BT Café. Cafeneaua bancară din zona Băneasa, aflată la parterul Centrului Regional Bucureşti al băncii, funcţionează în continuare. Fosta locaţie BT Café-Dorobanţi va servi colaborării cu clienţii de Private Banking ai băncii şi va fi amenajată după un concept deosebit, la cele mai înalte standarde", au menţionat reprezentanţii BT. Conceptul BT Café, prima cafenea bancară din România, proiect al Grupului Financiar cu sediu la Cluj, a fost lansat pe piaţă în 2004, în Bucureşti. Acesta presupune servicii pentru clienţii de business - cu posibilităţi de efectuare de tranzacţii bancare, de urmărit cotaţii bursiere, accesare e-mail sau navigare pe internet. 7

Clădire nouă în Tetarom I

Banca Transilvania are în pregătire un proiect pentru o nouă clădire în Cluj-Napoca. BT a preluat în parcul industrial Tetarom I un teren iniţial ocupat de o altă societate, Via Terra, care a renunţat la parcelă după izbucnirea crizei financiare. Terenul disponibil pentru centrul de date al BT are 3.000 mp, potrivit informaţiilor furnizate de administratorii parcului industrial.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza