Grupul BT a făcut profit de o jumătate de miliard

Grupul BT a făcut profit de o jumătate de miliard
Grupul financiar a derulat mai multe acțiuni de împădurire în această primăvară

Grupul Financiar Banca Transilvania (BT) Cluj a înregistrat în primul trimestru al anului active de 79,7 miliarde lei şi un profit net de 507 milioane, la care subsidiarele sale au contribuit cu 71 de milioane.

Cele mai mari subsidiare ale grupului sunt BT Mic, BT Leasing, BT Asset Management, BT Capital Partners. Companiile ERB Retail Services şi BT Direct, instituții nebancare destinate acordării creditelor de consum, se află în etapa de integrare în grupul BT, care are loc pe mai multe paliere: juridic, produse și servicii, resurse umane.

Fuziunea va avea loc în cursul acestui an. ERB Retail Services este compania achiziționată de BT odată cu Bancpost şi ERB Leasing în aprilie 2018. BT a devenit acționar al Victoriabank în ianuarie 2018, iar în prezent banca din Republica Moldova este în etapa de integrare în grupul BT. Până acum a avut loc o reconfigurare a businessului şi a strategiei Victoriabank.

Recent, cele două bănci au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova, de 21 de milioane de euro, centrului comercial Shopping MallDova. BT şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD) susțin printr-un parteneriat strategic creşterea Victoriabank, antreprenorii şi economia Republicii Moldova.

BT s-a implicat la nivel de grup financiar în proiecte de educație financiară şi antreprenorială, dar şi de responsabilitate socială. Grupul este partener al Bursei de Valori Bucureşti în programul de mentorat din România Liga BVB, destinat identificării şi susținerii companiilor româneşti pentru listarea la Bursă. De asemenea, susține platforma de conectare a companiilor listate la BVB, Investing Romania, precum şi “Fluent în finanțe”, platformă de educație financiară şi seminarii organizate în diferite localități.

În primele trei luni ale acestui an, prin BT Club au fost organizate cursuri la care au participat 800 de antreprenori, iar banca a extins recent în Republica Moldova această inițiativă, prin lansarea Victoriabank Grupul BT s-a implicat în viața comunității, prin plantarea Pădurii Transilvania 5.0 (în județul Bistrița-Năsăud) şi a Pădurii Victoriabank 1.0 (în Republica Moldova). BT este prima bancă a României în funcție de active, fiind urmată de BCR și de BRD.

Rezultate financiare grup BT (trimestrul I, 2019)

  • Profit net consolidat de 507,4 milioane de lei, din care cel al băncii este de 436 milioane
  • Active de 79,7 miliarde de lei, din care 75,9 miliarde aferente băncii, iar creditele nete reprezintă 48,5% din activele grupului BT
  • Soldul creditelor grupului a crescut cu 2,1% față de decembrie 2018
  • 5.200 de credite acordate de companiile grupului, în valoare de 215 milioane lei
  • 1.300 contracte de leasing  încheiate, de 210 milioane de lei
  • 326.000 de carduri în portofoliul Victoriabank
  • 240.000 de carduri de credit EuroLine în portofoliul ERB Retail Services, precum şi 1.200 de magazine partenere
Comenteaza