Grupul BT intermediază o achiziţie în România pe piaţa energiei

 Grupul BT intermediază o achiziţie în România pe piaţa energiei
Divizia de brokeraj a grupului Banca Transilvania, BT Capital Partners (BTCP), a intermediat achiziția operațiunilor din România ale Repower de către compania elvețiană MET Group.

BTCP a asistat compania elvețiană MET Group în tranzacția de achiziție a operațiunilor din România ale Repower, care furnizează energie electrică consumatorilor finali și oferă servicii de consultanță în domeniul energetic. 
 
MET Group este specializat în comerţul cu energie, gaze și produse petroliere, având operațiuni în Austria, Croația, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveția, Turcia și Marea Britanie. Practic, finalizarea operativă a tranzacției confirmă capacitatea BTCP de a încheia tranzacții transfrontaliere de cumpărare în domenii complexe. 
 
BTCP este specializată în oferă servicii de consultanță pentru fuziuni și achiziții sau listare pe burse, brokeraj, structurarea schemelor de finanțare complexe și consiliere strategică de management în două centre operaționale, Cluj-Napoca și București.
 
Noua companie clujeană a rezultat din preluarea de către BT Securities, cel mai mare broker de retail din România, a activității de investment banking a Capital Partners, cea mai importantă firmă românească independentă de consultanță în domeniul achiziţii şi fuziuni.

Printr-o tranzacție din martie, BTS a preluat activitatea de investment banking a Capital Partners. BTCP are din iunie un nou sediu central în Cluj, în clădirea Brâncuşi Business Center (iniţial funcţiona în Maestro Business Center), iar în Bucureşti sucursala se află în Băneasa Airport Tower.

BT este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active, după BCR şi BRD. Ea are 7.300 de angajaţi, 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Printre acţionari se numără Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi IFC - Banca Mondială.

Comenteaza