Grupul BT s-a aliat cu Flanco. ERB și BT Direct vor fuziona

Grupul BT s-a aliat cu Flanco. ERB și BT Direct vor fuziona

Compania ERB Retail Services, achiziționată de Banca Transilvania odată cu Bancpost, va fuziona cu BT Direct în prima parte a acestui an.

Grupul financiar BT - prin ERB Retail Services - şi Flanco au încheiat parteneriat strategic care presupune soluții de finanțare în vederea achiziționării de către clienți de produse electronice și  de tehnologia informației.

“Consultanții de vânzări Flanco din magazine sunt pregătiți să ofere clienților soluții personalizate atât prin prisma experienței vaste pe care o au, cât şi a produselor financiare oferite de ERB”, afirmă Alexandru Andrei, director comercial al ERB Retail Services.

ERB a fost achiziționată de BT odată cu Bancpost, în 2018, iar acum se află în etapa de integrare în BT Direct, instituția de consumer finance a grupului financiar clujean. Cele două instituții vor fuziona în prima parte a anului.

Flanco este unul dintre cei mai mari retaileri electro-IT din România, activ în 96 de orașe cu 135 de magazine și prezență pe internet prin Flanco.ro. Flanco Retail a avut în 2018 afaceri de 1,07 miliarde de lei și un profit net de 21 de milioane.

18 magazine au fost deschise anul trecut, 8 fiind închise, iar alte 13 au fost reamenajate potrivit noului concept al rețelei. Retailerul este prezent în 95 de orașe cu unități în galerii comerciale (40%), stradale (40%) și în centre comerciale (20%).

Principalii jucători din comerțul cu amănuntul al articolelor electrocasnice din România erau Dedeman (26,01%), Altex (13,59%), Dante International (12,24%), Leroy Merlin (5%) și Flanco Retail (4,54%), conform platformei financiare Termene.ro.

Comenteaza