Grupul care a vândut The Office Cluj cu 130 de milioane de euro iese la cumpărături în regiune

Grupul care a vândut The Office Cluj cu 130 de milioane de euro iese la cumpărături în regiune

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat emiterea certificatului de înregistrare a obligaţiunilor emise de NE Property Amsterdam, în vederea admiterii la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Grupul din care face parte a vândut complexul de birouri The Office Cluj cu 120 de milioane de euro companiei autohtone Dedeman.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Compania NE Property este deţinută de NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, iar emisiunea este parte dintr-un program de 1,5 miliarde de euro. Obligaţiunile vor fi listate dual, atât la BVB, cât şi la Euronext Dublin, conform Bursa.

Este a doua emisiune de obligaţiuni a NE Property la BVB, prima intrând la tranzacţionare în 2017. Sumele atrase vor fi folosite pentru refinanţarea datoriilor existente ale companiei, pentru a finanţa proiecte aflate în dezvoltare ale NEPI și pentru achiziţia de noi proiecte imobiliare în regiune. Oferta primară pentru emisiunea din 2017 s-a efectuat pe bursa din Dublin, în noiembrie, şi a fost intermediată de un consorţiu format din ING, JP Morgan, Societe Generale.

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit 50 de milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni a NE Property, aceasta având o dimensiune de 500 milioane de euro. BERD a mai investit 50 milioane de euro într-o altă emisiune a NEPI. Obligaţiunile poartă o dobândă de 2,625% pe an, având scadenţa în 2023. S&P şi Fitch au acordat obligaţiunilor un rating BBB.

Cu un portofoliu de 5,9 miliarde euro, NEPI Rockcastle este prezent în nouă ţări din regiune şi deţine o poziţie solidă pe piaţă din ţara noastră prin centrele comerciale deţinute, printre care Mega Mall, Promenada, City Park Constanţa, Shopping City Sibiu.

Compania deţine 24 de mall-uri în ţara noastră, cu o suprafaţă de 736.600 mp şi o valoare de 1,7 miliarde de euro. Veniturile anuale din chirii se ridică la 120 de milioane de euro. NEPI Rockcastle deţine şi patru clădiri de birouri pe care le-a pus la vânzare pentru a se concentra pe portofoliul de retail. 

Investitorul a vândut recent The Office din Cluj-Napoca, pe care o deţinea în parteneriat cu Ovidiu Şandor, către Dedeman, pentru 130 de milioane de euro.

Celelalte clădiri office sunt Floreasca Business Park, Victoriei Office şi The Lakeview din Bucureşti şi City Business Centre din Timişoara. Cele patru imobile au o suprafaţă închiriabilă de 117.500 mp, o valoare de piaţă de 309,1 milioane de euro şi asigură încasări anuale din chirii de 24,1 milioane de euro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza