Grupul Deutsche Telekom își extinde centrul de date din Liberty Park

Grupul Deutsche Telekom își extinde centrul de date din Liberty Park

O companie din holdingul german Deutsche Telekom va aloca investiții de 310.000 de euro pentru extinderea centrului de date din Cluj-Napoca, inaugurat în 2016.

Prin dublarea amprentei de colocare, GTS Telecom va ajunge la o suprafață totală de 210 mp. Investiția în acest al doilea centru de date din România depășește suma de 1 milion de euro.

„Gradul de ocupare actual precum și cererile clienților noștri pentru servicii livrate în centrul de date din Cluj Napoca ne-au determinat să ne concentrăm în continuare pe dezvoltarea și extinderea acestuia. Am decis să extindem capacitatea amprentei care să permită companiilor crearea unui Disaster Recovery Center propriu în facilitatea oferită” a menționat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat în complexul Liberty Technology Park, dispune acum de o suprafața de colocare de 140 mp, echipată cu 60 rack-uri, iar sistemul de generatoare asigură o soluție redundantă de tip N+1.

„Ne bucurăm deja de un interes ridicat din partea unor companii importante din domeniul IT, iar acest fapt ne încurajează să privim cu optimism către viitor” a spus Sorin Drăghici, sales director GTS Telecom.

GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România. În 2014 a fost finalizată oficial tranzacția prin care Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grup din care făcea parte GTS Telecom.

Operațiunile GTS Cehia și GTS Polonia au fost integrate de către cele ale Deutsche Telekom din țările respective, care și-au consolidat segmentul business-to-business. În România, GTS Telecom, deținută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent. Principalii săi concurenți în domeniu la nivel național sunt RCS&RDS, UPC România, Digital Cable Systems, Sipstatus, Nextgen, conform Termene.ro.

loading...
Comenteaza