Grupul ESSA își ridică depozit la Cluj

Grupul ESSA își ridică depozit la Cluj

Depozite proprii în Cluj, Braşov, Timişoara, Constanţa şi Craiova, dar și un hub logistic de 10.000 mp în Bucureşti sunt principalele investiții vizate în acest an de grupul ESSA.

ESSA operează în prezent cu 28 de spaţii logistice închiriate şi va păstra o parte din acestea, în special în oraşele mai mici, a relatat Eugen Saulea, fondator al grupului, în emisiunea Investiţi în România!. „Am un departament financiar bine pus la punct şi în fiecare an eram tras de urechi pentru cât plătesc chirie la depozitele cu care lucrez, că aş fi putut să amortizez investiţia de mai multe ori până acum deja.

Am ajuns într-un punct în care avem nevoie de spaţiu, project managerii au nevoie mereu de mai mult spaţiu şi am decis să facem acest pas şi să îl facem bine de la început". Activitatea grupului cuprinde trei divizii: merchandising, BTL şi leasing de personal.

Printre clienţi se numără retaileri mari precum Carrefour, Kaufland, Auchan sau Mega Image, dar şi jucători din industria bunurilor de larg consum sau din industria farmaceutică. Divizia de merchandising reprezintă două treimi din cifra de afaceri a companiei, care s-a situat anul trecut la 15 milioane de euro.

Această divizie înseamnă personal pentru manipulare marfă, personal pentru înfolieri - împachetări, necesar în campaniile care cuprind produs plus cadou, dar şi servicii de management al materialelor de comunicare, reprezentând livrarea lor în magazine şi plasarea lor. 

Investiţia care va fi derulată în 2021 este finaţată printr-un mix de fonduri proprii şi finanţare bancară. ESSA  operează cu 1.500 de angajaţi, la care se adaugă 300-350 de zilieri pe lună – în comparaţie cu o medie de 800 de zilieri pe lună înainte de pandemie. 

loading...
Comenteaza