Grupul financiar de la Cluj intermediază intrarea la bursă a Vivre Deco

Grupul financiar de la Cluj intermediază intrarea la bursă a Vivre Deco

Societatea de investment banking a grupului financiar Banca Transilvania Cluj este consultant autorizat al obligațiunilor retailer-ului online de mobilă și decorațiuni Vivre Deco.

Intermediarul plasamentului privat și al listării obligațiunilor, BT Capital Partners, a intermediat în ultimele 12 luni cinci emisiuni de obligațiuni corporative și trei tranzacții de fuziuni și achiziții, de 250 de milioane de euro, fiind printre cei mai activi consultanți de investment banking din piața locală.

Obligațiunile corporative denominate în euro emise de Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de mobilă și decorațiuni din Europa Centrală și de Est, intră la tranzacționare pe sistemul multilateral de tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB) la o lună după finalizarea plasamentului privat.

Vivre a derulat la începutul lunii martie un plasament privat de obligațiuni prin care a atras 3,45 milioane euro. Obligațiunile au o maturitate de cinci ani și o dobândă fixă de 5,25% pe an, plătibilă trimestrial. “Investitorii au decis să investească în obligațiunile Vivre într-o perioadă marcată de incertitudini pe piețele financiare”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

În cadrul plasamentului privat, Vivre Deco a oferit spre vânzare 30.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de euro, la o dobândă între 4,5 și 5,5%. Plasamentul a fost suprasubscris, iar emitentul a decis suplimentarea ofertei, vânzând 34.534 de obligațiuni, de 3,45 milioane de euro. Obligațiunile au fost cumpărate de 66 investitori, persoane fizice și instituționali.

“Chiar și în această perioadă în care mulți retaileri suferă, investițiile noastre în tehnologie sunt răsplătite și suntem într-o creștere semnificativă la trimestrul 1 2020 comparativ cu anul 2019. Mă voi asigura că suntem în continuare o prezență activă și profitabilă pentru investitorii actuali și viitori”, a declarat Monica Cadogan, cofondator al Vivre Deco.

Vivre va folosi finanțarea atrasă pentru susținerea strategiei sale de dezvoltare accelerată, în special prin investiții în instrumente de marketing, cu scopul extinderii bazei de clienți și a creșterii notorietății brandului, precum și prin investiții în tehnologie și automatizări. În acționariatul Vivre Deco se regăsesc firmele Neogen (50%) și Advisory Delta (45%) și Andras Peter Nagy Vajda (5%).  

Comenteaza