Guvernatorul BNR vine la Cluj, cu ocazia unor sesiuni de comunicări ştiinţifice

Guvernatorul BNR vine la Cluj, cu ocazia unor sesiuni de comunicări ştiinţifice
Mai mulţi economişti români, printre care se numără şi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, se vor reuni la Cluj, cu ocazia "Conferinţei Ştiinţifice Anuale a Economiştilor Români din Mediul Academic din Străinătate" (ERMAS 2014).

Evenimentul organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) va aduce în acelaşi loc mai mulţi economişti români, afiliaţi unor universităţi sau institute de cercetare din ţară şi din străinătate.

Cercetători români cu recunoaştere internaţională îşi vor prezenta astfel, în cadrul unor sesiuni de comunicare ştiinţifică, rezultatele cercetărilor pe care le-au desfăşurat. Conferinţa va fi deschisă de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și de rectorul UBB, Ioan Aurel Pop.

La dezbaterile ERMAS 2014 vor fi prezenţi şi alţi economişti ai Băncii Naţionale a României, printre care Lucian Croitoru, consilierul pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, precum şi invitați ai instituțiilor de cercetare din țară și din străinătate, reprezentanți ai instituțiilor însărcinate cu implementarea politicilor publice și reprezentanți ai sponsorilor evenimentului.

Principalii speakeri ai evenimentului sunt Nicolae Bogdan Gârleanu, de la Haas School of Business, University of California Berkeley, Mihai Manea, de la Massachusetts Institute of Technology, Virgiliu Midrigan, de la New York University şi Cristian Pop-Elecheş, de la Columbia University.

Comenteaza