60.000 de bilete gratuite de tratament balnear în 2020

60.000 de bilete gratuite de tratament balnear în 2020

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear,  vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru 2020, biletele fiind acordate prin sistemul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Suma alocată cu această destinație e de 370 de milioane de lei.

"Acordarea biletelor de tratament se face în limita numărului de locuri asigurate în unităţile aflate în proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate în acest scop prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau cu boli profesionale", anunță Ministerul Muncii.

La cele 59.926 de locuri la tratament balnear se pot adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici interesați.

Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică, care se va derula cu respectarea prevederilor legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, și va fi anunțat prin postarea pe portalul CNPP.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza