Guvernul analizează compensarea prețurilor la energie. Cîțu: "Sunt mai multe variante la care ne gândim"

Guvernul analizează compensarea prețurilor la energie. Cîțu: "Sunt mai multe variante la care ne gândim"

Guvernul a discutat, în şedinţa de miercuri, despre compensarea preţului la energie şi gaz. Premierul Florin Cîţu a spus că, în prezent, există soluții despre compensarea facturilor, dar nu exclude plafonarea.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miecuri, că s-a discutat în şedinţa de Guvern o OUG pentru compensare a preţului la energie şi gaz.  

”Am mandatat Ministerul Muncii, Energiei şi Finanţelor să vină cu o formă finală. Aş vrea să fie completată cu soluţii pentru compensarea clienţii non-casnici, în special IMM-uri”, a declarat premierul, conform News.ro.  

 ”Am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze (...) Sunt mai multe variante la care ne gândim. Căutăm cele mai bune soluţii pentru această perioadă în care au crescut preţurile la energie”, a adăugat premierul.  
Florin Cîţu a afirmat că există soluţii pentru compensare, existând, în proporţie de 90%, soluţiile pentru această iarnă.  

Întrebat despre plafonarea preţului la gaze, premierul a precizat: ”Este important să nu distorsionăm foarte mult piaţa. Motivaţia de a investi dispare pentru companii, să vedem cum luăm decizia să fie una cât mai puţin invazivă”.  

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza